Deze apps laten je computer foto’s interpreteren, met bizar resultaat!

Als je best wel vaak achter de computer zit, dan is de kans groot dat je Googles Deep Dream al eens voorbij zag komen. Rare foto’s, waarin vreemde vormen verstopt zaten. Planten, dieren, voorwerpen die niet in het plaatje thuishoorden; noem maar op!

Deep Dream is een visualisatie van een neuraal computernetwerk. Computers die worden ‘getraind’ om beelden te herkennen, analyseren een foto. De bizarre plaatjes die dit oplevert laten zien wat de computer dénkt te herkennen! Daarom heb je ineens een eend op je hoofd, verandert een palmboom in een hond en andere rare fratsen.

Bizar hè? Google heeft de code van Deep Dream vrijgegeven, maar deze is niet echt geschikt voor amateurs. Gelukkig sprongen er meteen andere mensen bovenop, die het systeem gebruiksvriendelijker maakten!

Deep Dreamer is een applicatie voor je Mac, die je hier kunt downloaden. In het menu stel je in hoe vaak de computer moet raden, en hij vervormt je foto in iets prachtigs. Of afschuwelijks!

De opties zijn behoorlijk uitgebreid, maar om Deep Dreamer optimaal te gebruiken betaal je wel veertien euro. Dan kun je je creaties wel op hoge resolutie bewaren en delen.

Als je wel even wilt spelen met de ‘dromende computer’ maar geen zin hebt om te betalen, dan check je deze site! Dreamscope doet iets vergelijkbaars, maar dan op een website. De mogelijkheden zijn beperkt, maar het werkt snel én gratis. Je kiest een filter (zeg maar de bril waarmee de computer je foto moet bekijken) en je hebt al snel resultaat. Kijk die WANT-redactie eens shinen!

Mocht je erg trots zijn op een bepaalde foto, deel ‘m dan vooral op onze Facebook-pagina. Vinden we leuk!

Reageer op artikel:
Deze apps laten je computer foto’s interpreteren, met bizar resultaat!
Sluiten