Daniel Koster
Daniel Koster Cars 14 okt 2017

Deze complete caravan bestaat uit meer dan 215.000 LEGO-steentjes

Je ziet (vooral in de zomer) regelmatig gave caravans en campers op WANT voorbij komen. Daarnaast zie je regelmatig toffe creaties die door middel van LEGO zijn gemaakt op de site verschijnen. Nu hebben we echter de ultieme caravan voor je in petto; een caravan welke zo goed als volledig van de plastic steentjes is gemaakt. Awesome!

Meer dan 215.000 LEGO blokjes

We weten uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om iets van LEGO te bouwen. Zo hebben we vroeger vele uren in het bouwen van onze toffe LEGO-kastelen gestoken. En als we die dan uit elkaar haalden om iets nieuws ervan te maken dan mislukte dat volledig. Vandaar dat wij ook zo onder de indruk zijn van deze caravan, welke 2,2 meter hoog en 3,6 meter lang is. En volledig uit 215.158 blokjes is gemaakt. Aanschouw het eindresultaat in de onderstaande video.

Van de koelkast die gevuld is met een melkpak van LEGO tot een gasfornuis van de plastic steentjes waarop een pan met LEGO-eitjes staat te koken. En daarmee is deze caravan ook meteen een primeur, want het is de grootste caravan ooit gebouwd. Die gaat dus rechtstreeks het Guinness Book of Records in! Dat is nog eens een prestatie om trots op te zijn, of op te brengen tijdens je sollicitatie. Als je dit niet kunt waarderen, dan weten we het ook niet meer.

Tot 18 oktober in Birmingham

De caravan is niet zomaar tot stand gekomen. Een groep van twaalf LEGO-experts waren in totaal een uurtje of duizend bezig met het tot stand laten komen van deze gave caravan. Check ook de Gidget, een uitschuifbare caravan vol met vernuftige verrassingen. Of bewonder de prijzige doch imposante limited edition Millennium Falcon die je kunt kopen van het beroemde speelgoedmerk.

 

Reageer op artikel:
Deze complete caravan bestaat uit meer dan 215.000 LEGO-steentjes
Sluiten