Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 14 mrt 2018

BenQ introduceert betaalbare 4K beamer

Wie content in 4K met HDR wil beleven, kijkt al snel naar een dikke televisie. Inmiddels zijn een beetje fijne 4K-tv’s met een grootte van boven de 50 inch al best betaalbaar. Een half jaar geleden heb ik er zelf eentje gehaald voor zo’n 700 euro en het is één van mijn beste aankopen ooit. Met name films en games die gebruik maken van 4K en HDR spatten van het scherm. Wil jij echter nog een stapje verder gaan en een bioscoop-ervaring in huis halen, dan kun je kijken naar een beamer. Voor die groep komt BenQ met zijn BenQ TK800. Een beamer die kwaliteit wil combineren met een scherpe prijs.

De BenQ TK800

Je kunt de BenQ TK800 voor zo’n 1300 euro in huis halen. Daarvoor belooft de maker veel kwaliteit. Je krijgt in elk geval een groot beeld. Als je hem goed afstelt, dan geeft de beamer je het gevoel dat je kijkt naar een 100 inch scherm. En dat dan met een 4K-resolutie en de HDR-techniek die daar bij hoort. Met 3.000 lumens is het ook een beamer die veel licht afgeeft. Daardoor is het een ideale beamer om op je muur te projecteren terwijl je buiten van een bbq geniet. Of je zet hem binnen neer en hoeft de kamer niet compleet duister te maken om het beeld goed te kunnen zien.

BenQ TK800
BenQ TK800
BenQ TK800
BenQ TK800

Voor het gemak komt de beamer met een drietal standaard modi, voor verschillende momenten. zo heb je de Footbal-modus voor je avondje Champions League en heb je een Sport Mode, die ideaal is om bijvoorbeeld NBA-wedstrijden mee te kijken. Hoewel het het beste is om de BenQ TK800 aan te sluiten op een geluidssysteem, belooft de maker dat de speakers zelf al een degelijk geluid afgeven. Het duurt nog wel even voordat je er mee los kunt gaan. De BenQ TK800 komt eind april op de markt. Heb je een iets groter budget, dan is deze Sony-beamer wellicht iets voor jou.

Reageer op artikel:
BenQ introduceert betaalbare 4K beamer
Sluiten