A de Jong
A de Jong | LinkedIn Home 24 apr 2017

Deze betonnen speakers zijn een aanwinst voor jou én je buren

Als architecten zich gaan bemoeien met productdesign, is het altijd even afwachten hoe dat uitpakt. Maar als je de Master and Dynamic MA77 Concrete Speaker ziet, is er geen enkele reden om sceptisch te zijn.

De speaker is ontworpen door de Ghanees-Britse architect Sir David Adjaye. Hij ontwierp onder meer het National Museum of African American History in Culture in Washington DC.

betonnen speaker

De speaker die hij ontwierp, is gemaakt van een unieke mix aan materialen die samen moeten zorgen voor een ‘verbluffende geluidskwaliteit’. De basis is gemaakt van beton, de woofers hebben een kevlar constructie en de tweeters zijn beschermd door een titanium frame. De controleknopjes zijn gemaakt van diamant geslepen aluminium.

Blije buren

Dat is inderdaad een hele mond vol. Belangrijk om te weten is in ieder geval dat het geluid goed wordt gedempt. Volgens Adjaye kun je de speaker met een hoog volume op de grond zetten, zonder dat de vloer begint te trillen. Je buren hebben dus geen last meer van je.

betonnen speaker

Prima. Althans, als je bereid bent om diep in de buidel te tasten. De Master and Dynamic MA77 Concrete Speakerkost 1.900 euro.

Reageer op artikel:
Deze betonnen speakers zijn een aanwinst voor jou én je buren
Sluiten