Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 18 nov 2020

Deze bijzondere nieuwe functie komt binnenkort wellicht naar Netflix

Netflix werkt op dit moment aan een nieuwe functie voor de Android-app. Deze is vooral goed voor heel slaperige mensen.

Netflix is de populairste streamingdienst in ons land en ook in de rest van de wereld. Miljoenen Nederlanders hebben een abonnement op de rode N. Het is logisch, want er staat veel content op van goede kwaliteit.

Netflix gaat door met verbeteren

Gelukkig betekent dat niet dat Netflix niet stil blijft staan. De streamingdienst werkt er hard aan om de populairste te blijven en partijen als Disney, Amazon en Apple voor te blijven. Het werkt dan ook flink door aan de app om die continu te verbeteren.

De nieuwste functie van Netflix wordt op dit moment ontwikkeld voor de Android-app. Hoewel er weinig van bekend is, weten we toch al wat details van de feature. Het zou gaan om een zogenaamde sleep timer. Hiermee kunnen gebruikers neerzetten hoelang de playback functie moet werken. Dit moet ervoor zorgen dat Netflix na bepaalde tijd gewoon uit gaat, als je bijvoorbeeld in slaap bent gevallen. En eerlijk gezegd is het een handige functie, aangezien we allemaal wel iemand kennen die snurkend Netflix ‘aan het kijken’ is.

 

De update is ontdekt door XDA Developers die een deel code heeft ontdekt in de Netflix-app op Android. De site kon echter geen afbeeldingen vinden van de nieuwe feature, waardoor er dus nog vraagtekens zijn.

De nieuwe functie kan een aanvulling zijn op eentje die we al kennen. Netflix vraagt soms of je nog steeds aan het kijken bent als je aantal afleveringen achter elkaar aan het bingen bent. Ook kun je al de autoplay-functie uitschakelen, waardoor een nieuwe aflevering niet automatisch wordt opgestart.

Audio-only

Naast de nieuwe slaap-optie werkt Netflix aan nog een andere nieuwe functie. Het zou bezig zijn met een audio-only mode, waardoor je dus ook alleen naar je favoriete serie kan luisteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze bijzondere nieuwe functie komt binnenkort wellicht naar Netflix
Sluiten