Deze bijzondere VR-bril maakt virtual reality weer sociaal #streammetstijl

Het is duidelijk dat virtual reality de toekomst van entertainment is. In virtuele werelden duiken, waar je ook maar bent. Door kastelen lopen in middeleeuwse fantasy, in achtbanen stappen die niet eens bestaan. Exotische landen bezoeken, terwijl je eigenlijk gewoon in de trein zit.

Tele2 en Jan Taminiau maken virtual reality weer sociaal

Dat is ideaal: je komt zo elke saaie treinreis door. Maar ja, er kleeft wel een groot nadeel aan. Je steekt immers je hoofd in een VR-bril, geheel afgesloten van je omgeving. Bovendien zien de virtual reality headsets van dit moment er allesbehalve aantrekkelijk uit.

Tele2 unlimited virtual reality

Vaak zijn het zwarte, kale gadgets. Ze zijn meestal uitstekend qua gebruikservaring, maar laten te wensen over op sociaal vlak. Je medepassagier kijkt immers tegen een stuk zwart plastic aan, terwijl jij wondere werelden aan het verkennen bent. Wat nou als je jouw omgeving ook iets bijzonders kan bieden?

De Nederlandse ontwerper Jan Taminiau greep die uitdaging aan: “Technologie maakt de wereld in veel opzichten mooier, maar in een wereld waarin we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherm lijken we allemaal individualistischer.”

Hoe los je dat op? De oplossing is een limited edition VR-bril die hij in samenwerking met Tele2 heeft ontwikkeld. Het statement is duidelijk: #streammetstijl. Geen grauw isolement, maar een gadget waar je omgeving ook blij van wordt.

Wel zo handig, gezien virtual reality een steeds grotere rol speelt in alle facetten van de samenleving. Niet alleen als entertainment, maar ook als hulpmiddel bij bepaalde banen en bijvoorbeeld op scholen.

Het bezoeken van virtuele werelden met je VR-bril in de trein kost een hoop data. Voor je het weet is je bundel leeg. Een toffe oplossing is dan de onbeperkte databundel van Tele2, Tele2 Unlimited. Dan kun je onbeperkt van je virtuele vermaak genieten, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken om je bundel.

Juist vanwege alle technologie in ons leven moeten we de wereld om ons heen toegankelijk houden voor elkaar.

Je zult in de toekomst dus steeds meer VR-brillen in het openbaar vervoer gaan zien, naarmate de technologie echt mainstream wordt. Tele2 en Jan Taminiau hebben daar een duidelijke missie in: “Juist vanwege alle technologie in ons leven moeten we de wereld om ons heen toegankelijk houden voor elkaar,” aldus de ontwerper.

Limited edition Jan Taminiau x Tele2 VR-bril

Het resultaat is een speciale limited edition Jan Taminiau x Tele2 VR-bril. Aan de voorkant zit een 7-inch HD scherm verwerkt. Niet aan de binnenkant, maar aan de buitenkant. Daarop zitten sprekende ogen die contact lijken te maken met jouw omgeving. Eronder staat de ludieke tekst ‘It’s OK to look’. Een knipoog naar iedereen om je heen. Oog voor je omgeving, in plaats van isolement.

Tele2 unlimited virtual reality

In de bovenstaande video kun je de bijzondere virtual-reality-bril in actie zien. Loiza Lamers en Montell van Leijen laten je zien hoe virtual reality opeens heel sociaal wordt. Samen creativiteit vieren. Wil je de bril zelf uitproberen?

Check dan de website van Tele2, waar je de limited edition Jan Taminiau x Tele2 VR-bril in 3D kunt bewonderen. Je kunt er zelfs een exemplaar winnen, dus zorg dat je er snel bij bent!

In samenwerking met Tele 2

Reageer op artikel:
Deze bijzondere VR-bril maakt virtual reality weer sociaal #streammetstijl
Sluiten