Deze bruiloftfotograaf heeft pas écht hart voor de zaak

Wie denkt dat het leven van de fotograaf altijd op rolletjes gaat zit er goed naast. Zo gaat het schieten van die ene perfecte foto dikwijls met veel tijd gemoeid. Deze prachtige foto van een IJsvogel kostte bijvoorbeeld zes jaar en 720.000 foto’s om te maken. Of deze toffe compositie van vierhonderd sneeuwvlokken, waar 2500 uur in is gaan zitten? Nu zijn we wederom een voorbeeld tegen het lijf gelopen. Dit maal van een bruiloftfotograaf die alles voor dé foto overheeft.

Bruiloftfotograaf heeft veel over voor prachtige foto’s van een bruiloft

Nathan Welton is de fotograaf in kwestie. Deze baas maakt foto’s van bruiloften en (extreme) sports (vreemde combinatie, we know). Misschien dat ‘ie daarom zo doortastend te werk ging. Tijdens een bruiloft was hij namelijk prachtige plaatjes aan het schieten van de bruid en bruidegom aan de rand van een meer. Door de sneeuw was het echter onmogelijk te achterhalen waar het land ophield, en het meer begon. Je raadt het al: Nathan zakte letterlijk door het ijs. Tot aan zijn navel lag de beste man in het ijskoude water. Gelukkig reageerde hij op vlug en stak hij zijn twee camera’s net op tijd de lucht in. Die werkten dus nog. Waar velen deze nachtmerrie snel zouden beëindigen om iets anders aan te trekken, deed de fotograaf iets totaal anders.

Nathan zakt door het ijs
Dit is de eerste foto die ‘ie vanuit zijn wak schoot
Met het echtpaar bij de plaats des onheils
Toch ging hij nog een flinke tijd verder met foto’s schieten

Fotograaf gooit de handdoek niet in de ring

De bruiloftfotograaf besloot de handdoek niet in de ring te gooien en schoot zelfs nog wat foto’s vanuit zijn zelf gecreëerde wak. Vervolgens schoot hij nog twintig minuten lang foto’s van de ceremonie, twintig minuten lang foto’s van de aanwezigen, een half uur lang foto’s van het stel en vervolgens nog eens plaatjes van het stel in het besneeuwde nationale park van de Rocky Mountains. Zelf gaf de man tegen PetaPixel aan dat het geen fijne ervaring was, zo’n nat pak, maar dat hij meteen besloot door te gaan. “Er zijn ergere dingen in het leven dan kou en nattigheid.” Wat een baas.

Reageer op artikel:
Deze bruiloftfotograaf heeft pas écht hart voor de zaak
Sluiten