Deze data zijn de komende maanden cruciaal voor de Bitcoin

De investeerders in Bitcoin en andere cryptomunten volgen vaak het nieuws om te zien of zij voortijdig kunnen investeren. Zo hopen zij te profiteren van de effecten die bepaalde gebeurtenissen op de cryptokoersen hebben. Het adagium daarbij is ‘buy the rumor, sell the news’.  In deze blog leggen wij uit wat daarmee bedoeld wordt en welke data daarvoor belangrijk zijn.

Bitcoin: buy the rumor, sell the news

Naast de technische analyses, die vooral over financiële zaken gaan, maakt de markt ook gebruik van fundamentele analyses. Deze houden voor de waardering rekening met niet-financiële factoren. Een van die factoren is komend nieuws. Op basis van te verwachten nieuws probeert men dan vooraf in te schatten hoe de koers reageert en daar alvast op in te spelen door Bitcoin (opties) te kopen of te verkopen. De ervaring op traditionele markten leert dat, zolang het nieuws een gerucht is, er mooie marges te halen zijn als je snel bent. Wanneer het nieuws echter bevestigd is en de conservatievere beleggers instappen is de ‘hype’ meestal al over. Vandaar het gezegde.

Om jou op weg te helpen om te beoordelen of je wat ‘rumor’ kan kopen zetten we drie belangrijke data op een rij.

Belangrijke datum: 23 september

Dit is eigenlijk al geen gerucht meer, al is er onzekerheid over hoe de markt zal reageren. Op 23 september start namelijk cryptohandelshuis Bakkt. In dit artikel legden wij al uit wat het belang voor de Bitcoin kan zijn.

13-18 oktober: Pusht SEC eindelijk de Bitcoin koers?

De toekomst van Bitcoin kan wel eens bepaald worden door de vraag of er in cryptofondsen gehandeld mag worden. Deze zogenaamde ETF’s mogen in Amerika alleen uitgegeven worden nadat de SEC daar een vergunning voor heeft afgegeven. Waar eerst een keiharde ‘nee’ gevangen werd merkt de markt dat het sentiment draait. Een kansrijke aanvraag, door handelshuis Van Eck werd teruggetrokken door de ‘shut down’ van de overheid. Inmiddels is deze weer ingediend en ook concurrent Bitwise heeft een vergunning ingediend. Na eerder uitstel is een SEC-besluit nu verwacht tussen 13 en 18 oktober. Verwachting is dat de koersen een sprint trekken als het licht op groen gaat. Waarom dit zo belangrijk is legden we eerder uit.

28 oktober: compensatieplan Mt. Gox

Voor deze belangrijke datum moeten we even de geschiedenis in. Vóór Binance was Mt. Gox veruit de grootste cryptobeurs ter wereld. Na een gigantische hack ging deze beurs echter in 2014 failliet. Schuldeisers claimden miljarden, bestuurders verdwenen achter tralies en specialisten gingen achter de gestolen cryptomunten aan. Inmiddels zijn de rookwolken opgetrokken en weet men hoeveel (crypto)geld er is om gedupeerden schadeloos te stellen. Dit plan wordt op 28 oktober bekend gemaakt. Men hoopt daarmee de stroom negatieve publiciteit te staken en weer vertrouwen te winnen. Aan de andere kant is het de vraag of beleggers hun onverwacht teruggegeven cryptomunten (de meesten hadden in gedachten al afscheid genomen) niet direct op de markt dumpen.

Het worden dus spannende tijden voor de Bitcoin en wie de juiste geruchten koopt en het juiste nieuws verkoopt kan een royale kerst tegemoet zien.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Deze data zijn de komende maanden cruciaal voor de Bitcoin
Sluiten