Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gadgets 23 jul 2020

Deze draagbare airco van Sony is letterlijk en figuurlijk cool

Vind je het verschrikkelijk om naar buiten te moeten als het bloedheet is? Daar heeft Sony nu wat op gevonden.

Het is soms verschrikkelijk om naar buiten te gaan. Terwijl je binnen lekker in een ruimte zit met airconditioning is het buiten in de zon net alsof je de eerste stappen in de hel zet. Het meest irritante is dat je helemaal bezweet raakt en dat ziet er natuurlijk helemaal niet charmant uit. Gelukkig gaat Sony ervoor zorgen dat zulke situaties helemaal verleden tijd zijn.

De werking van de Sony Reon Pocket

Sony komt nu met de Reon Pocket. Het is een heel kleine airoconditioning die in je shirt past. En laat dat nu ook precies de bedoeling zijn. Je koopt de airco dan ook in een verpakking waarbij ook een shirt zit. Die doe je aan onder je gewone kleding en daar plaats je bij op de rug de airconditioning in. De temperatuur kun je door middel van app een regelen op zowel iOS als Android.

De airco van Sony heeft drie verschillende standen voor zowel koelen als opwarmen. Bovendien is er ook een twee minuten durende boost en kun je handmatig de snelheid van het apparaat aanpassen. Daarnaast hoef je niet alles op de app te doen, ook is het handmatig aan te zetten op de gadget zelf. Houd er wel rekening mee dat je het apparaatje moet opladen. Het gaat zo’n twee à drie uur mee afhankelijk van de stand.

Sony claimt dat de airco de temperatuur aan de oppervlakte van het lichaam met 13 graden kunt verlagen. Je kunt het vergelijken met een klein object dat je tegen je lichaam houdt.

De airco is niet hier te vinden

Gelukkig valt het in Nederland nog mee met de hitte en dat is maar goed ook. De Sony Reon pocket is namelijk nog alleen maar te krijgen in Japan. De airco kost omgerekend 105 euro. De ondershirts waar het apparaatje in moet, kosten ongeveer 15 euro per stuk en zijn in beige en wit te krijgen. Toch kun je wel proberen het apparaat te importeren. Het heeft namelijk ook gewoon een Engels menu.

Reageer op artikel:
Deze draagbare airco van Sony is letterlijk en figuurlijk cool
Sluiten