Milton Broen
Milton Broen Home 7 nov 2015

Deze drijvende huizen zorgen voor een architectonisch hoogstandje

Als je wilt wonen op natte plekken moet je outside of the box denken. Je moet namelijk alternatieven vinden op het probleem dat je niet vanaf de grond kunt bouwen. Dat is precies wat architecten van David Chipperfield op een prachtige wijze in een nationaal park in China hebben gedaan.

Drijvende huizen

In de wateren van het nationale Wetland Park van Xixi in China zijn de architecten van David Chipperfield aan de slag gegaan om een omgeving te maken die natuur en architectuur samenbrengt. De huizen lijken te drijven op het water, echter zijn ze op de funderingen van een oud dorp gebouwd. Hierbij zijn de huizen op harde, stenen voetstukken gebouwd.

Onderdeel van de natuur

De architecten hebben midden in de natuur een gigantische drijvende buurt gecreëerd met een totale oppervlakte van ongeveer 11.800 vierkante meter. Normaliter zou je denken dat dit de natuur verpest, maar de drijvende buurt versmelt op een natuurlijke wijze met de omgeving, waardoor het de natuur in onze ogen niet negatief aantast. Deze buurt bewijst dat je de meest toffe creaties tot stand kunt laten komen als je architectuur op een subtiele manier wordt gecombineerd met de omgeving. Mocht je in de buurt zijn van Hangzhou? Breng dan een bezoek aan dit architectonische hoogstandje in Xixi en oordeel zelf.

Drijvend huis van gerecyclede materialen

We schreven al eerder over een drijvend huis uit gerecyclede materialen. Dat artikel kun je hier terug lezen.

Reageer op artikel:
Deze drijvende huizen zorgen voor een architectonisch hoogstandje
Sluiten