Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Home 11 februari 2015

Deze drone heeft z’n eigen veiligheidskooi, om mens en dier te beschermen

Bij WANT houden we van drones, maar we zijn ook niet blind voor de problemen die vliegende robots met zich meebrengen. De propellers van quadcopters zijn best gevaarlijk en een neerstortende drone kan zomaar een dodelijk ongeluk veroorzaken! Daarnaast is het besturen van zo’n machine niet echt simpel.

De Zwitserse École Polytechnique Fédérale de Laussane heeft een slimme manier bedacht om drones veiliger én gebruiksvriendelijker te maken. Ze maakten een soort beweegbare kooiconstructie, die zowel de drone als mens en dier beschermt!

De vorm is niet alleen handig als de Gimbal tegen een mens of dier aanbotst. De bal kan draaien, en een gyroscoop houdt de drone zelf recht. Normaal gesproken moet je een halve ‘Top Gun’-piloot zijn om obstakels te ontwijken. Met deze drone maakt dat geen ehm… bal uit!

Erg cool! Het Zwitserse team won recent een ontwerpwedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten voor de Gimbal. Ze verdienden een kloeke 885.000 euro om het concept verder uit te werken. De Gimbal is primair bedoeld als reddingsdrone, die mensen opspoort in gebieden die te gevaarlijk zijn voor hulpverleners. Door z’n ronde vorm ziet ‘ie er ook nog behoorlijk vriendelijk uit!

Reageer op artikel:
Deze drone heeft z’n eigen veiligheidskooi, om mens en dier te beschermen
Sluiten