Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 25 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze elegante Spider Dress houdt ‘creepers’ op afstand met mechanische armen

Als je vaak in drukke treinen, metro’s en trams staat, dan heb je soms te maken met mensen die wel érg dicht tegen je aan komen staan. Als het druk is ontkom je daar niet aan, maar soms staan mensen dichter bij dan strikt noodzakelijk is. Deze ge-3D-printe jurk bevat sensoren én bewegende poten, die opdringerige figuren op afstand houden. Creepers bedenken zich wel twee keer voor ze tegen je aan schuren!

De Spider Dress is een creatie van de Nederlandse ‘techfashion’-ontwerper Anouk Wipprecht. Zodra iemand te dichtbij komt, pikken sensoren dat op en beginnen de poten aan de jurk afwerende bewegingen te maken. Andersom kunnen de armen ook vriendelijkere bewegingen maken, om omstanders uit te nodigen wat dichterbij te komen.

 
De creatie heet de Spider Dress, maar we vinden ‘m ook aardig wat weghebben van de enge xenomorph uit de Alien-films. De jurk bestaat uit ge-3D-printe onderdelen. Elegant én stoer, alleen betwijfelen we of de Spider Dress je warm houdt! Meer gave projecten van Anouk vind je op haar site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze elegante Spider Dress houdt ‘creepers’ op afstand met mechanische armen
Sluiten