Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 28 jan 2019

Deze elektrische concept car van Honda gaat werkelijkheid worden

Concept wagens zijn vaak over de top fantasiewagens waarvan het maar de vraag is of het ooit uitkomt. Bepaalde technieken die in een concept car zitten, zie je vaak wel terug. Maar Honda heeft nu het plan om een concept car uiteindelijk om te zetten naar een auto die je daadwerkelijk in de winkel kunt gaan kopen. Tijdens de Frankfurt Motor Show in 2017 werd de wagen voor het eerst gepresenteerd. En in maart van dit jaar komt de wagen weer terug op de Geneva Motor Show.

Honda komt met zijn concept car

Zij noemen de concept car nu alleen een prototype, die de basis moet gaan vormen van een wagen die daadwerkelijk op de markt komt. De wagen moet het voorbeeld zijn van de Honda ‘Electric Vision’. Het Japanse autobedrijf wil er voor zorgen dat in 2025 2/3 van het totaal aantal wagens dat het in Europa verkoopt elektrisch is. Dat is nog een jaar of zes en men moet dan nog flink aan de bak om daar te komen, maar het is in elk geval een nobel streven.

Honda concept car

Deze wagen moet het voorbeeld zijn van een elektrische wagen die schoon, simpel en uniek qua design is. Op die manier moet het een elektrische wagen worden die voor een groot publiek geschikt is. Hoeveel het uiteindelijk gaat kosten en wanneer hetgeen daadwerkelijk op de markt komt, dat is nog maar afwachten. We weten nu immers enkel dat het bedrijf over iets minder dan twee maanden meer wil laten zien van deze wagen. Het bedrijf denkt dat de wagen eind 2019 al op de markt kan komen, maar dat is wellicht iets te enthousiast.

Naast deze wagen ligt het ook in de lijn der verwachtingen dat Honda met een concept wagen die iets sportiever is te komen. Wil je meer lezen op het gebied van auto’s? Bekijk dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze elektrische concept car van Honda gaat werkelijkheid worden
Sluiten