Jelle van Es
Jelle van Es Pop-Culture 27 aug 2018

Briljant: deze enorme LEGO-helikopter kan vliegen

In de wereld van LEGO is veel mogelijk. Mensen maken de meest waanzinnige gebouwen, voertuigen en nog veel meer. Maar je hebt soms van die creatievelingen die het geheel naar een nog hoger niveau tillen. Zo heeft ene Adam Woodworth zich laten inspireren door LEGO. En dan specifiek door een klassieke LEGO-helikopter. Deze heeft hij nagemaakt, maar dan op een manier dat hij tien keer zo groot is. En de helikopter kan gewoon vliegen.

Enorme LEGO-helikopter

LEGO-helikopter
De helikopter is gebaseerd op de helikopter die in 1990 werd uitgebracht. Achterop de staart van het enorme gevaarte heeft Adam het schaalmodel geplaatst om je een beetje een idee te geven hoe het werkt. De grote versie is overigens niet gemaakt van LEGO.

In plaats daarvan heeft hij gebruik gemaakt van een ‘lightweight foam’ materiaal en dat zo gevormd dat het net enorm LEGO lijkt. Doordat het materiaal licht is, weegt het enorme gevaarte maar iets minder dan twee kilo en kan het dus perfect de lucht in, zoals je in de onderstaande video kunt zien.

Hoewel de propeller van deze helikopter beweegt, is dat niet hetgeen dat hem laat vliegen. Adam heeft op het onderstel een viertal kleine motoren geplaatst, die het gevaarte de lucht in laat gaan alsof het een drone is. Hij speelt zodoende wel een klein beetje vals, maar maakt dat wat uit?

Het ziet er gewoon heel erg tof uit en geeft ons alleen maar het idee dat de makers van LEGO hier wat mee moeten gaan doen. Want hoe tof is het als je straks de mogelijkheid hebt om een toekomstige LEGO-helikopter daadwerkelijk kan laten vliegen?

Wil je meer lezen over LEGO en de vele mogelijkheden die het speelgoed biedt? Dan hebben we hier een zeer uitgebreid overzicht met alles over de opties die je hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Briljant: deze enorme LEGO-helikopter kan vliegen
Sluiten