Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Gadgets 18 jun 2016

Deze exclusieve Adidas sneakers zijn van gerecycled plastic uit de oceaan

Sneakerfans opgelet! Adidas brengt exclusieve plastic sneakers uit. Herinner je je de samenwerking tussen Adidas en Parley nog? Een tijdje geleden waren ze namelijk bezig met het ontwikkelen van sneakers die van oceanisch plasticafval zijn gemaakt. Een half jaar geleden kwamen ze niet verder dan een paar oncomfortabele schoenen die je wel kon aantrekken, maar voor de rest niet kon gebruiken. Inmiddels heeft Adidas grote stappen gemaakt, want deze plastic sneakers worden binnenkort te koop aangeboden!

Slechts vijftig exemplaren van de plastic sneakers

Adidas kiest niet voor massaproductie en gaat slechts vijftig paar plastic sneakers maken. De sneakers zitten net zo comfortabel als alle andere atletische modellen van Adidas. Ze zitten dus net zo comfortabel als je hardloopschoenen. De kleur van de sneakers komen tot stand door de materialen die zijn gebruikt. De bovenkant van de schoenen is namelijk volledig van gerecycled plasticflessen en kieuwnetten gemaakt. Dit plastic is door het bedrijf Parley uit de oceanen gevist. Eén sneaker bestaat uit ongeveer zestien flessen en dertien gram plastic van deze netten. Bovendien wordt de zool nu van een ander materiaal gemaakt. Hierdoor krijgen deze sneakers de soepelheid die ze als prototype niet hadden. Het is nu dus mogelijk om met deze sneakers comfortabel te lopen of te rennen.

Dit jaar op de markt

De reden dat Adidas niet meer dan vijftig van deze Adidas x Parley sneakers produceert is vrij simpel. De sneakers bestaan uit twee soorten plastic. De flessen zijn van PET en de netten zijn van nylon. PET is gemakkelijk te recyclen en in vezeldraden te wikkelen. Echter, nylon in deze netten is buitengewoon sterk. Bovendien stinken de netten enorm naar bedorven vis. Dus tijdens het proces moet deze vieze geur worden verwijderd. Dit proces is kostbaar en het vergt nieuwe samenwerkingen met bedrijven van over de wereld. Parley heeft zelf de technologie en connecties om het plastic uit de wateren te vissen. Dit valt bij Adidas in de smaak, omdat het winstgevend is. De schoenen worden dit jaar nog op de markt gebracht!

We hebben vernomen dat deze nieuwe lijn van Adidas niet tot plastic sneakers wordt beperkt. Want het schijnt dat er een productupdate voor de tweede helft van 2016 klaar staat. Wij zijn zeker benieuwd. Bovendien vinden we het tof dat een groot merk als Adidas gerecycled plasticafval als schoenmateriaal gebruikt. Gaan andere sneakermerken volgen?

Reageer op artikel:
Deze exclusieve Adidas sneakers zijn van gerecycled plastic uit de oceaan
Sluiten