Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 feb 2019

Deze extra luxueuze Apple AirPods kosten 700 euro

Caviar is een merkwaardig Russisch bedrijfje dat extreem prijzige uitvoeringen van bestaande smartphones uitbrengt. Zo betaal je al snel meer dan 10.000 dollar voor een iPhone met diamanten, ingebouwde Apple Watches en andere exorbitante gekkigheid. Nu zijn de Apple AirPods aan de beurt.

Caviar Apple AirPods

Ook die draadloze oordopjes stijgen dankzij de behandeling van Caviar flink aan prijs. Zeg maar dag tegen je saaie witte oordopjes, want met een mooie laag zwarte of bordeaux-rode coating en echt goud worden ze opeens… zeer luxueus.

Je betaalt voor die uitvoeringen met gouden letters maar liefst 590 dollar per paar. Ga je voor de nog exclusievere carbon fiber-optie? Dan zul je 720 dollar moeten neerleggen. Gezien hoe makkelijk je die oortjes kwijtraakt, zouden wij ze dan nooit meer uit onze zak durven halen.. Caviar noemt de speciale uitvoeringen zelf ‘royal gift editions’.

Apple AirPods Caviar

We blijven ons afvragen wie deze speciale edities nou daadwerkelijk koopt. Het is een extreem niche markt, enkel besteed aan de rijksten. Rusland speelt verder überhaupt geen rol in de wereldwijde productie van smartphones, maar toch draait Caviar al jaren mee. Er is zelfs een Galaxy Note 9 die getransformeerd is tot een goudstaaf van 1 kilogram…

Alternatieven en AirPods 2

Vind je de speciale uitvoeringen van Caviar toch net iets te prijzig of overdreven? Dan kun je alsnog voor een mooie zwarte coating voor je AirPods gaan, of ga voor deze nostalgische retro-look waarmee je de gloriedagen van Apple kunt herbeleven.

Ondertussen kijken we al uit naar de AirPods 2, waarover de eerste geruchten al de ronde doen. Sterker nog, naar verluidt worden ze al in maart onthuld. Beetje zuur als je dan net meer dan 500 euro aan de oordopjes van Caviar hebt uitgegeven… Wat dat betreft kun je dan beter dergelijke bedragen in een mooi horloge of andere sieraden stoppen.

Caviar

Reageer op artikel:
Deze extra luxueuze Apple AirPods kosten 700 euro
Sluiten