Deze fantastische glazen tafels zien er zacht uit dankzij slim gezichtsbedrog

De Japanse designstudio Nendo verrast ons met enige regelmaat door z’n opvallende ontwerpen. Check deze handige paraplu, schitterende handgemaakte eetstokjes, of minimalistische Winnie de Poeh-meubelen maar eens. Het nieuwste project is ook erg gaaf: op de één of andere manier heeft Nendo de jaren ’80 in een paar tafels weten te veranderen!

Deze Soft-tafels zien er aantrekkelijk uit en hebben een zachte uitstraling, maar vergis je niet: ze zijn bikkelhard!

Ze krijgen het zachte uiterlijk door een slimme vorm van gezichtsbedrog. Nendo gebruikt matglas, waarop aan de binnenkant lichte accenten zijn geprint. Hierdoor ontstaat een soort blur, die je niet direct associeert met een hard en scherp materiaal als glas!

De vijf platen worden op hun plek gehouden door gekleurde strips, die in blauw-paars en rood-geel uitgevoerd zijn. De prints aan de binnenkant en de strips worden met elkaar gematcht, waardoor de kleuren langzaam in elkaar overlopen. Het resultaat lijkt wel op een soort schuim, of het semi-doorzichtige plastic dat je terugziet bij sfeerverlichting. Je zou zelfs zweren dat er een kleine ‘Ambilight’ in de tafel verstopt zit. Erg gaaf effect!

De Soft-tafels staan van 14 tot en met 19 april in het Museo della Permanente in Milaan, waar Nendo nog ruim honderd andere projecten tentoonstelt. Of de serie ooit in de betere meubelspeciaalzaak komt te staan is onbekend. We hopen het wel!

Reageer op artikel:
Deze fantastische glazen tafels zien er zacht uit dankzij slim gezichtsbedrog
Sluiten