Deze gaten in de Bitcoin-koers verhinderen groei

De koers van de Bitcoin leek vanaf april op weg naar een nieuw koersrecord. De laatste weken is de tendens echter gematigder. Investeerders vragen zich af welke factoren de groei van de Bitcoin tegenhouden. Wij proberen deze factoren te ontdekken. De gaten in de Bitcoin-koers zijn volgens velen één van de oorzaken. Wat men bedoelt leggen wij uit.

Wat zijn gaten in de Bitcoin-koers?

De gaten in de Bitcoin-koers zijn te vinden door de koersen van Bitcoin-opties op optiebeurs CME te bekijken. Zoals de meeste investeerders weten gaat de handel in Bitcoin 24 uur per dag door. De CME werkt echter met vaste openingstijden en sluitingstijden. Daarmee hebben de Bitcoin-opties een slotkoers per dag. Wanneer de CME weer open gaat is er een nieuwe koers, de openingskoers. De handel in Bitcoin gaat tussen slot- en openingskoers gewoon door. Het kan dus gebeuren dat die koersen niet op elkaar aansluiten. Wanneer dit een paar dollar scheelt is er meestal geen reden tot zorg. Anders wordt dit na een rally of koersval.

De openingskoers kan dan veel hoger of lager liggen dan de slotkoers van de dag ervoor. Er is dan sprake van een gat in de koersontwikkeling. Dit noemt met het CME-gat. Dit is voor investeerders een belangrijke houvast om de richting van de Bitcoin-koers te bepalen.

Waarom is een CME-gat zo belangrijk?

De geschiedenis leert namelijk dat de handel het CME-gat probeert te dichten. Dit betekent dat de koers of opleeft naar de onderkant van recente CME-gaten en van daaruit verder ontwikkelt. In onderstaand overzicht zie je meest recente CME-gaten (bij de gele pijlen).

CME-gaten in de Bitcoin-koers
CME-gaten in de Bitcoin-koers (Bron: Tradingview - I'm the Cryptokid)

Wat betekenen de CME-gaten voor de Bitcoin-koers?

In de grafiek zien we vier rode, horizontale lijnen. Dit zijn de meest recente CME-gaten. We zien kleine gaten bij $ 11.778,- en $ 10.915. Hier zien we ook dat dit laatste gat inmiddels weer gecorrigeerd is door de daarna dalende koersen. Veel analisten houden er rekening mee dat de Bitcoin-koers het derde (en grootste) gat rond $ 8.782,- gaan dichten. Het sentiment is dan ook negatief. Op de lange termijn duiden opties juist op een enorme koerssprong voor de Bitcoin.

Afgelopen vrijdag bespraken een andere oorzaak voor hapering in de koersen, namelijk een enorme fraude in China.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Reageer op artikel:
Deze gaten in de Bitcoin-koers verhinderen groei
Sluiten