Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Gadgets 13 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze ge-3D-printe jurk wordt op maat gemaakt en valt eindelijk soepel!

Cool! Het bedrijf Nervous Systems heeft een procedure ontwikkeld om passende kleding uit een 3D-printer te toveren. Ze maken een scan van je lichaam, maken een mooi ontwerp en printen het uit: het past precies!

 
Da’s nog niet alles. De jurk bestaat uit ongeveer 2.000 verschillende vlakjes, die in elkaar geprint worden. De verschillende vakjes scharnieren ten opzichte van elkaar, waardoor de kleding behoorlijk soepel is.

Niet alleen de jurk zelf is een mooie prestatie, de software waarmee hij ontworpen wordt zit ook erg mooi in elkaar! Je laadt een lichaamsscan in de computer en vervolgens kun je er zelf eenvoudig patroontjes in verwerken.

Met één muisklik maak je de vormpjes groter of kleiner. Dat is niet alleen gaaf vanuit esthetisch oogpunt: het is ook wel nodig, aangezien je dwars door de jurk heenkijkt! Het is dus erg verstandig om sommige lichaamsdelen een beetje strategisch bedekt te houden.

 
Mooi is de jurk zeker, en vergeleken met eerdere ge-3D-printe projecten erg flexibel, dankzij de scharniertjes tussen de vlakjes. Eerdere kleding was meestal rigide, als een soort korset. Deze jurk maakt een beetje lawaai, maar valt wel soepel.

Erg mooi ontwerp, en knap dat de jurk ‘opgevouwen’ uit de 3D-printer komt: dat is efficiënt gebruik maken van de ruimte die je hebt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze ge-3D-printe jurk wordt op maat gemaakt en valt eindelijk soepel!
Sluiten