Deze gebouwen met zonnepanelen bewijzen dat duurzaam niet lelijk hoeft te zijn

Zonne-energie is goed voor de portemonnee en komt op een duurzame manier tot stand. Bovendien wordt hierbij van een bijna onuitputtelijke voorraad energie opgewekt. Echter, in landen waar het vaak bewolkt is en regent wordt dit moeilijk. Daar bestaan deze zonnepanelen voor die energie uit regen opwekken. Helaas hebben de meeste mensen het idee dat gebouwen met zonnepanelen er ordinair uitzien. Om het tegendeel te bewijzen hebben wij tien prachtige constructies voor je die laten zien dat zonnepanelen mooi kunnen zijn!

Tien prachtige gebouwen met zonnepanelen op een rij gezet

Deze onderstaande gebouwen worden met zonne-energie aangedreven. Dankzij deze duurzame manier van energie opwekken stoten deze gebouwen minder schadelijke afvalstoffen uit. Ook geven ze ons een blik in de toekomst op het gebied van architectuur. Laten we beginnen!

The Further Education Center in Mont-Cenis

Dit gebouw is door het Duitse bureau HHS Planer + Architekten ontworpen en staat in Herne. Het dak bestaat uit zonnepanelen die elektriciteit voor het interieur opwekken. De buitenkant is net zo prachtig als de binnenkant. Hier kun je meer van het gebouw zien.

Blauhaus aan Niederrheim University

Blauhaus Niederrheim University is door Kadawittfledarchitektur ontworpen. Het gebouw lijkt op de eerste instantie op een bouwwerk dat alleen uit blauw glas bestaat. Echter, als je dichterbij komt zie je dat het glas én de zonnepanelen zijn samengekomen. Wat bijzonder aan dit gebouw is, is dat deze panelen met de zon mee kunnen draaien. Wauw!

Science Pyramid in Denver Botanic Gardens

De vorm van dit gebouw is op de tektonische bewegingen van de aardkorst gebaseerd. Deze Science Pyramide is door Burkett Design ontworpen en is duurzaam dankzij de zonnepanelen die aan het exterieur zijn toegevoegd. Deze zijn zodanig verwerkt dat ze met de hexagonale tegels één geheel vormen. Prachtig!

36BTrd House in Singapore

Dit prachtige bouwwerk is in Singapore te vinden. De architecten van het 36BTrd House zijn DP Architects. Zij hebben dit gebouw met verschillende zonne-energiemethodes bekleed. Het exterieur van 36BTrd is met een speciaal gips afgewerkt dat hitte reflecteert. Zo blijft het binnen altijd koel en bespaart het gebouw energie. Daarnaast zorgen de zonnepanelen voor warm water zodat je nooit onder een koude douche staat!

Stanford University Central Energy Facility

Je zou het op het eerste gezicht niet zien, want de zonnepanelen van Stanford University zijn verstopt. Maar als je goed kijkt, kun je zien dat de zonnepanelen in het latwerk zijn verstopt!

Kathleen Grimm School for Leadership and Sustainability in Sandy Ground New York

Dit gebouw is de meest duurzame school van Staten Island te benoemen. Dat is een hele prestatie. Het gebouw dat door SOM is ontworpen is daarmee dus duurzaam den top! Hier kun je meer over deze school lezen.

J. Craig Venter Institute in Californië

De La Jolla in Californië is een gebouw dat door ZGF Architects is ontworpen. Wat bijzonder aan dit gebouw is, is dat-ie het allereerste net-zero energy gebouw in het land is. Dit betekent dat-ie net zoveel duurzame energie in een jaar opwekt als dat-ie heeft verbruikt. Zo behoort La Jolla tot de tofste gebouwen met zonnepanelen die wij kennen!

Endesa Pavilion in Catalonië

Dit gebouw is door Institute for Advanced Architecture of Catalonia ontworpen. Het Endesa Pavilion is zo gebouwd dat de architecten de prestaties van de zonnepanelen hebben geoptimaliseerd. Nice!

University of British Columbia’s Center for Interactive Research On Sustainability

Dit prachtige gebouw in Vancouver heeft zonnecellen op het dak en is zo ingericht dat het interieur het maximale uit het daglicht haalt. Hiermee verbruikt het gebouw overdag veel minder energie. Daarnaast staat het gebouw in het teken van innovatie. Dat maakt-ie zeker waar!

Nursery +E is een duurzame kinderopvang

Dit is niet zomaar een kinderopvang. Want het gebouw van Nursery +E is met zonnepanelen bekleed. Dit gebouw met zonnepanelen in Marburg haalt het maximale uit de aanwezige zonlicht. De panelen zijn schuin opgesteld waardoor meer zonne-energie wordt opgewekt. Bovendien ziet-ie er buitengewoon prachtig en modern uit voor een kinderopvang!

Dit waren de gebouwen met zonnepanelen die wij voor je in petto hadden. Deze bouwwerken bewijzen dat duurzaam niet altijd lelijk hoeft te zijn. Daarnaast verbruiken deze bouwwerken minder energie en dragen ze bij aan een groene toekomst. Daarom hopen wij in de toekomst meer soortgelijke gebouwen te zien!

Reageer op artikel:
Deze gebouwen met zonnepanelen bewijzen dat duurzaam niet lelijk hoeft te zijn
Sluiten