Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Apple 11 nov 2014

Dankzij de geniale Shhhh-app ben je nooit meer onbeleefd in een restaurant

Smartphones geven ons de mogelijkheid om altijd met iedereen te communiceren, maar zorgen zo ook wel eens voor stress. Daarvoor hoeven we alleen maar terug te denken aan de ophef over de ‘blauwe vinkjes’ van Whatsapp. Het is verbazingwekkend hoe sommige mensen het uitblijven van een berichtje op kunnen blazen! We weten zeker dat hierop relaties en vriendschappen zijn stukgelopen; tragisch, tragisch…

 
Enerzijds wil je tijdens een afspraak niet de hele tijd in de weer zijn met je telefoon, anderzijds wordt het als onbeleefd beschouwd om niet op een message te reageren. Het is een lose/lose-situatie! Designer Ilwon Yoon denkt de oplossing te hebben: een app genaamd Shhhh.

Shhhh lijkt nog het meest op een ‘out of office’-reply, maar dan voor je telefoon. Zodra je de app start, worden alle pushnotificaties uitgezet. Je ontvangt de berichten natuurlijk wel, en Shhhh stuurt automatisch een berichtje terug, dat je zelf aan kunt passen. Denk aan: ‘Sorry, ik ben even bezig/aan het eten met X/in de bios’, enz.

 
Afhankelijk van de afspraak stel je zo een stille periode in. Degene waarmee je afspreekt blij, en degenen die je proberen te bereiken ook! In de app kun je ook zien of je contacten beschikbaar zijn, of zelf niet gestoord willen worden; aardig idee om verkeerd getimede berichtjes en misverstanden te voorkomen.

Shhhh bestaat op dit moment alleen nog maar op de tekentafel. Het ontwerp is klaar, en er is een begin gemaakt met de ontwikkeling. Erg interessante app om in de gaten te houden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dankzij de geniale Shhhh-app ben je nooit meer onbeleefd in een restaurant
Sluiten