Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 28 mrt 2016

Deze high-tech slaapmuts belooft je een gouden nachtrust

Niet iedereen valt even gemakkelijk in slaap. Een oplossing is het nemen van slaapmiddelen om de gewenste nachtrust te genereren. Maar volgens de makers van Sleep Shepherd is dat volkomen belachelijk. Om te slapen moet je je brein tot rust brengen en deze niet met medicijnen verdoven. De high-tech slaapmuts van Sleep Shepherd belooft dan ook een gouden nachtrust.

Sleep Shepherd slaapmuts wiegt je brein in slaap met de juiste tonen

Deze slaapmuts gebruikt de zogenaamde binaural beats in twee verschillende tonen. De combinatie van deze geluiden op twee frequenties heeft invloed op de hersenactiviteit en val je in slaap. Dit gebeurt op dezelfde manier als wanneer je naar bed gaat en wel langzaam in dromenland verkeert. Als je de muts opzet, hoor je in ieder oor een toon en dit brengt je dus in slaap.

Je slaaptijd nuttig benutten

Naarmate je hersenactiviteit daalt, wordt de frequentie van de geluiden bijgesteld. En zodra je in slaap valt dan stoppen de tonen. Ze worden wel geactiveerd wanneer je onrustig ligt totdat je wekker afgaat. De ontwikkelaars van Sleep Shepherd zeggen dat je je slaaptijd waardevoller benut met een diepe slaap. Bovendien word je door de muts langzaam wakker gemaakt. Super handig als je altijd moeilijk wakker wordt of last hebt van onrustige nachten. Hieronder wordt nog eens uitgelegd hoe Sleep Shepherd exact werkt.

Sleep Shepherd is een Kickstarter-project en heeft zijn streefbedrag van 25.000 dollar binnen. Ben jij overtuigd van de werking dan kun je overwegen dit project te ondersteunen. Als je op tijd bent kun je deze high-tech slaapmuts voor ongeveer tweehonderd euro binnenslepen. De leveringen beginnen al in juni 2016.

Reageer op artikel:
Deze high-tech slaapmuts belooft je een gouden nachtrust
Sluiten