Jelle van Es
Jelle van Es Cars 4 sep 2018

De Jaguar van de toekomst is angstaanjagend

Een auto eng vinden? Dat is iets dat je niet snel zou horen. Ik vond de auto van Bassie en Adriaan vroeger creepy omdat zijn koplampen net ogen waren en ik daar helemaal niks van snapte. Maar buiten dat zou ik eng nooit gebruiken als beschrijving van een auto. Totdat we de nieuwe wagen van Jaguar zagen. Zij hebben iets gemaakt waarvan niemand kan begrijpen waarom. En het is te hopen dat het ding nooit op de weg komt. Want dan zal het aantal hartaanvallen gelijk toenemen.

De enge auto van Jaguar

Het gaat hier om een zelfstandig rijdende auto, waarbij Jaguar er voor heeft gekozen om de wagen te voorzien van ogen. Het idee daarbij is dat je als voetganger oogcontact kunt maken met de wagen en zo te ontdekken of het monster jou gezien heeft. Kijkt hij niet naar je, dan is de kans groot dat hij je volledig opvreet wanneer je op een zebrapad probeert over te steken. Serieus, Jaws is niks in vergelijking met dit bloeddorstige monster.

Jaguar

Volgens Jaguar zouden de ogen er juist voor moeten zorgen dat voetgangers zich veilig voelen en het de auto een menselijk gezicht geven. Op die manier zouden mensen zelfrijdende auto’s beter kunnen vertrouwen.

Nou, ik vertrouw ze voor geen cent. Als een auto op deze manier op de weg rijdt zonder een bestuurder er in, dan zou ik gelijk het idee hebben dat de zombie-apocalypse is uitgebroken. Maar in plaats van zombies zijn er dan hongerige auto’s die je over willen rijden om zo de hersenen uit je kop op te eten. Of zoiets.

Brainszzzzz….

Gelukkig wordt er nog niets gezegd over een eventuele release of test. Momenteel is de wagen alleen binnen de testplekken van Jaguar te zien. En het is te hopen dat hij ook niet verder dan dat komt. Meer over zelfstandig rijdende auto’s vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Jaguar van de toekomst is angstaanjagend
Sluiten