Deze Keysweeper laadt je devices op via USB (en stuurt alles wat je intypt door naar iemand anders!)

Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen iedereen aan het afluisteren is. Verhalen over de NSA, FBI en AIVD die ongevraagd een kijkje in je computer nemen; het is behoorlijk verontrustend. Alsof dat nog niet genoeg is, komt deze hacker nog even met een subtiel apparaatje dat je draadloze toetsenbord afluistert: de Keysweeper.

 
Hacker Samy Kamkar toont op z’n site hoe je met een beetje knowhow een behoorlijk eng apparaat in elkaar knutselt. Met een oplader, Arduino-microcomputer en nog wat elektronica maakte hij een werkende USB-charger die alles wat je typt draadloos onderschept en via het GSM-netwerk versleuteld doorstuurt naar een andere locatie. Yikes!

 
Software die dit doet bestaat natuurlijk al, maar die moet je eerst op een bepaalde computer zien te krijgen. Deze gadget ontvangt de signalen van alle draadloze Microsoft-toetsenborden in de buurt op. Zelfs als de oplader niet ingeplugd is: Samy wist nog een batterij in de behuizing te persen, waardoor hij een tijd lang zonder externe stroom kan!

 
In deze video legt Samy uit hoe hij de Keysweeper maakte. Neem er even de tijd voor, want hij duurt een klein half uur.

Het is niet helemaal duidelijk wat Samy van plan is met de Keysweeper, maar hij verkoopt ‘m in ieder geval niet. Het is wel een hack op hoog niveau! Op z’n site vind je een hele handleiding om er zelf eentje te bouwen. Qua beveiligingsrisico zeggen we: ‘Point well made, Samy!’

Reageer op artikel:
Deze Keysweeper laadt je devices op via USB (en stuurt alles wat je intypt door naar iemand anders!)
Sluiten