Deze kinderen krijgen hun eerste mobiel, maar met een twist

In de toekomst ben je niet alleen met al je familieleden en vrienden verbonden, maar ook met je huis. Denk aan slimme wasmachines, thermosstaten, maar ook een camera’s waarmee je altijd even met je hond kunt praten. Sterker nog, dat kan nu allemaal al.

De toekomst is verbonden

Opeens is iedereen heel dichtbij, hoe ver ze ook daadwerkelijk zijn. Je broertje die nu in het buitenland studeert, is toch bij je verjaardag dankzij een videogesprek. Je oma heeft via WhatsApp een boodschap ingesproken en je neefjes bestoken elkaar in virtual reality.

Ondertussen zet jij de verwarming met spraakbediening nog iets hoger, en spelen de slimme speakers automatisch passende muziek af. Alles is verbonden. Of je nou thuis, in de trein of op je werk zit.

Vodafone smartphone

Wat begint met de oude Nokia van je vader, groeit uit tot de communicatie die jou verbindt met anderen. Het is bizar hoe snel dat allemaal is ontwikkeld, iets waar je zelden bij stil staat.

De allereerste iPhone is nog maar net tien jaar oud. Daarvoor was draadloos internet überhaupt een unicum. De eerste smartphones hadden nog touchscreens die maar matig werkten, hetzelfde geldt voor hun camera’s. Als die er überhaupt op zaten.

Alles is verbonden. Of je nou thuis, in de trein of op je werk zit.

En nu? Nu leggen we de belangrijkste momenten met onze smartphones vast. Foto’s die je meteen met je familie deelt, of ze nou thuis of in het buitenland zitten. Foto’s die de meeste digitale camera’s van een paar jaar geleden weten te overtreffen.

Is je oma op bezoek? Dan toon je de foto’s binnen een paar seconden op het televisie-scherm. Allemaal handelingen die nu geheel vanzelfsprekend zijn, maar die iets meer dan tien jaar geleden eigenlijk pure magie waren. Sta daar maar eens bij stil.

Vodafone verraste kinderen door ze hun eerste telefoon te geven. Plottwist: het zijn de eerste toestellen van hun ouders. Hartstikke ouderwets dus. De reacties van de kinderen zijn niet alleen hilarisch, maar laten ook zien hoe ver we in de afgelopen tien jaar zijn gekomen! Check deze handige pagina voor meer informatie.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Deze kinderen krijgen hun eerste mobiel, maar met een twist
Sluiten