Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 1 maart 2018

Fan bouwt werkende Star Wars arcademachine van LEGO

De eerste Episode van Star Wars gaat nou niet echt de boeken in als een klassieker. Waar de laatste twee films over het algemeen heel goed zijn ontvangen, daar wist de tweede trilogie uit het Star Wars-universum (chronologisch gezien Episode 1 tot en met 3) nooit echt potten te breken. Jar Jar Binks anyone? Toch heeft de eerste Star Wars Episode ons iets gegeven waar wel met plezier aan terugdenken: het Podracen. En met de LEGO-versie van Star Wars Episode I komt dat goede gevoel toch weer enerzijds terug.

LEGO-versie van Star Wars Episode I: Racer

Het onderstaande stukje kunstwerk is andermaal een perfect voorbeeld dat je van LEGO echt alles kunt maken. het is een soort arcadekast op basis van MINDSTORMS, de technische geavanceerde variant van LEGO waar je van alles en nog wat kunt maken. In de kast zit een draai mechanisme, die banen op verschillende snelheden naast elkaar laat draaien.

Lego arcademachine star wars

Met een hand bestuurt de speler een podracer die moet proberen om de obstakels te ontwijken. Zolang hij geen contact maakt met één van de voorwerpen, kan hij doorgaan en loopt zijn score op. Maar zodra hij iets raakt is het gelijk game over. Hieronder zie je het geheel in actie.

Het is eigenlijk gewoon een mix tussen een pinballmachine en een klassiek videospel op een LCD-schermpje. Denk maar aan de Game & Watch-serie die Nintendo destijds uitbracht en waarbij je ook telkens objecten moet ontwijken. Het is in elk geval een indrukwekkend kunststukje en laat zien dat je met LEGO echt heel erg veel dingen kunt maken. Je kunt er zelfs voor zorgen dat je een goed gevoel krijgt bij de eerste Star Wars-episode. Een goed gevoel dat we hopelijk straks ook krijgen bij de nieuwe Star Wars-film, die draait om Han Solo. Een trailer daarvan zie je hier.

Reageer op artikel:
Fan bouwt werkende Star Wars arcademachine van LEGO
Sluiten