Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Smart Home 17 jul 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze leuke Jibo-robot is een handig hulpje voor iedereen

Robots zijn zo’n beetje hét schoolvoorbeeld van sciencefiction, maar zo langzamerhand komen slimme machines die ons helpen en vermaken echt binnen handbereik. Check deze Jibo maar eens, die nu via Indiegogo gecrowdfund wordt!

Jibo is een huisrobot, voor het hele gezin. In de keuken kan hij je helpen met het voorlezen van recepten, hij leest verhaaltjes en doet spelletjes met kinderen, je kunt ‘m gebruiken om foto’s te maken of te videobellen, enzovoorts. Ook erg handig is dat hij via wifi verbonden wordt aan andere slimme apparaten in je huis, zodat hij als interface dient voor bijvoorbeeld de lichten in je huis of de telefoon.

 
Andere toepassingen komen later beschikbaar (zodra appmakers de software development kit in handen krijgen), maar je krijgt al een behoorlijk goed idee wat je met Jibo allemaal kunt doen.

Jibo doet een beetje denken aan Pepper, maar dan is hij niet mobiel. Het is een bewuste keuze: Jibo is klein genoeg om zelf te verplaatsen (ongeveer dertig centimeter) en een stuk goedkoper, ongeveer vierhonderd euro (incl. verzendkosten).

[RELATED_ARTICLE article_id=”174385″]

Het duurt nog wel eventjes tot je Jibo daadwerkelijk thuisgestuurd krijgt. Volgens de planning ontvang je de robot eind 2015, begin 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze leuke Jibo-robot is een handig hulpje voor iedereen
Sluiten