Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 3 augustus 2020

Deze maand keert de klassieke game Battletoads terug

Wanneer jij een gamer van de oude stempel bent, dan ken je wellicht wel de Battletoads-reeks. De game werd gemaakt door Rare en verscheen op de NES en de Megadrive. En dit jaar keert de reeks terug.

De nieuwe game in de reeks heet voor de verwarring Battletoads en draait nog altijd om een stel kikkers dat er graag op los beukt. Het is een beat-em up-game, vergelijkbaar met games als Streets of Rage en Double Dragon. En heel erg lang hoef je er niet op te wachten.

Battletoads keert deze maand terug

Want op 20 augustus kun je losgaan met de nieuwe Battletoads, zo’n 26 jaar na de originele release van de game. De game wordt gemaakt door Dlala Games, maar tegelijkertijd heeft de originele ontwikkelaar Rare zich er ook mee bemoeit. Op die manier lijkt het een exclusieve Xbox-game te worden. Mocht je gebruik maken van de Xbox Game Pass, dan is het mogelijk om de game vanaf dag één gratis in huis te halen. Ideaal dus als je wilt zien of de game iets voor jou is. De game verschijnt naast de Xbox One ook op de pc, waarbij je hem tevens via Steam kunt gaan spelen.

In Battletoads draait het vooral om actie. Je ramt er flink op los terwijl je te maken krijgt met verschillende soorten vijanden. Naast het rondlopen door levels zal de game ook momenten kennen waarbij je gebruik maakt voertuigen om voortgang te boeken.

Wellicht minder moeilijk

De originele game Battletoads stond vooral bekend om zijn moelijkheidsgraad. De nieuwe versie zal nog altijd pittig zijn, maar tegelijkertijd belooft de ontwikkelaar dat de game toegankelijker wordt. Tegelijkertijd word duidelijk dat de game verschillende soorten gameplay-elementen heeft. Zo zien we diverse platform-puzzel stukken en shoot em ups-elementen in de trailer. De game is in je eentje te spelen, maar ook samen met twee vrienden op de bank of online. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze maand keert de klassieke game Battletoads terug
Sluiten