Mark Hofman
Mark Hofman Pop-Culture 11 mei 2020

Deze man heeft de allergrootste Star Wars collectie op aarde

Er zijn op de wereld heel veel fans van Star Wars te vinden. De een kan iedere seconde van de films meepraten, de ander heeft alle boeken gelezen en dan heb je ook nog Steve Sansweet uit de Verenigde Staten.

De beste man is namelijk een groot Star Wars verzamelaar en staat onder andere ook bekend om zijn Rancho Obi-Wan. Dat is dé plek waar hij zijn collectie, bestaande uit 500.000 items, bewaard. Tijd om een kijkje te nemen.

De grootste Star Wars collectie op aarde

Steve Sansweet is dus de trotste eigenaar van Rancho Obi-Wan. Het is een plek in het noorden van Californië waar 500.000 unieke Star Wars items bewaard worden. Op YouTube geeft Guinness World Records ons een uniek kijkje.

De Star Wars collectie lijkt op papier al heel wat te zijn, maar maakt in de praktijk pas echt grote indruk. Alles wat je maar kunt bedenken is aanwezig met een Star Wars-jasje. Of het nu gaat om een Barbie met de kleren van R2D2, een My Little Pony verkleed als Luke Skywalker of zakje mandarijnen met een BB8 thema: het is er echt allemaal te vinden.

In onderstaande video geeft Steve Sansweet je persoonlijk een rondleiding door Rancho Obi-Wan.

Zoals je hierboven ziet maakt de collectie echt indruk. Persoonlijk vonden we de Arcade-kamer heel tof, maar zijn ook de unieke dingen als een schilderijen iets dat ons aanspreekt. Laten we eerlijk zijn: een schilderij van the emperor die met pensioen is en de kippen voert: dat is toch fantastisch?

Rancho Obi-Wan

Na het zien van de video wilde we wel iets meer weten over Rancho Obi-Wan. Daarom hebben we een klein beetje onderzoek gedaan.

Steve Sansweet begon in 1976 zijn collectie. Hij was niet alleen fan van de franchise, maar was ook betrokken bij Lucasfilm. Dat gebeurde in 1998 toen hij aangenomen werd als Director of Content Management en Head of Fan Relations bij het bedrijf. Voor die baan verhuisde Sansweet van Los Angeles naar Petaluma. Dat was ook het moment dat Rancho Obi-Wan het daglicht zag. Destijds nam het museum “slechts” één derde van de ranch in beslag.

In 2011 stopte Steve met full-time werken bij LucasFilm en richtte hij zich op zijn Star Wars-collectie. De collectie die inmiddels was uitgegroeid tot een museum van 828 vierkante meter groot.

Het is tegenwoordig mogelijk om Rancho Obi-Wan te bezoeken. Dit kan alleen op afspraak, maar dan krijg je vervolgens ook direct een tour. Je krijgt te horen waar de spullen vandaan komen en wat ze precies betekenen. Een tour met een gids kost je $85. Wil je een tour van Steve zelf, dan ben je $100 per persoon kwijt.

Meer informatie, check de website van Rancho Obi-Wan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze man heeft de allergrootste Star Wars collectie op aarde
Sluiten