Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Digital 19 okt 2020

Deze nieuwe Chrome-functie maakt browsen nog veel makkelijker

De meeste mensen gebruiken Chrome als internetbrowser. Het is een fijne manier om te surfen, maar toch kan het nu nog makkelijker.

Google weet al jaren de internetgebruiker aan zich te binden door middel van Google Chrome. De browser is snel, overzichtelijk en met alle extensies kun je precies de functies toevoegen die je wil. Nu maakt de internetgigant de browser nog makkelijker.

Handig surfen in Google Chrome

Het toevoegen van tabs aan een browser is misschien wel een van de meest handige functies ooit die er is bijgekomen in een internetbrowser. Het is fijn dat je niet hoeft te schakelen tussen verschillende windows. Toch kan het soms ook behoorlijk lastig zijn. Het is heel herkenbaar dat je inmiddels zoveel tabs open hebt staan dat je het complete overzicht kwijt bent. Gelukkig komt Chrome nu met een oplossing daarvoor.

Tab scrolling

Chrome kent al twee oplossingen voor al die openstaande tabs: tab grouping en tab scrolling. In de recentere versies van Chrome kun je al gebruikmaken van tab scrolling. Met tab scrolling kun je door je apps scrollen waardoor je dus makkelijker vindt wat je zoekt. Hiervoor ga je in de adresbalk naar: chrome://flags/#scrollable-tabstrip. Daar zoek je Scrollable TabStrip en click je op enable. Vervolgens herstart je de internetbrowser en kun je ervan gebruikmaken.

Tab searching

Nu komt Google met een nog nieuwere functie die het gebruiken van tabs nog makkelijker moet gaan maken, meldt Ghacks. Het komt met tab searching, zodat je ondanks alle openstaande tabs toch nog het scherm vindt wat je zoekt. Op dit moment is de functie alleen nog maar aanwezig in Chrome Canary voor Windows, maar vermoedelijk zal het snel toegevoegd worden aan andere versies van de internetbrowser.

Als je de functie gebruikt, zal je meteen een ding opvallen. Naast het plusje dat je al kent in de bovenbalk van Chrome zie je een nieuwe knop. Als je daarop drukt kom je in een zoekmenu terecht. Als je daarin iets typt, kom je bij de tab die daarbij overeenkomt. Dat is vrij simpel dus! Als je liever je handen op het toetsenbord houdt kun je ook ctrl + shift + A drukken. Dat is de shortcut.

Om gebruik te maken van deze functie moet je net zoals bij tan scrolling wat handelingen uitvoeren. Click met je rechtermuisknop op de desktop shortcut en click op properties. Click in het target field en typ eerst een spatie en vervolgens -enable- features=TabSearch. Click vervolgens op Apply en daarna op continue. Click nu op OK om vervolgens de nieuwe knop te vinden in je browser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Chrome-functie maakt browsen nog veel makkelijker
Sluiten