Deze nieuwe superhelden moeten Marvel’s Avengers vervangen

Het duurt nog eventjes, maar dan start eindelijk Phase 4 in het Marvel Cinematic Universe. Verschillende helden hebben afscheid genomen, maar wie volgt hen op in de Avengers?

Met het einde van phase 4 in het MCU verdwijnen natuurlijk ook een aantal oude helden. We hebben er al verschillende dood zien gaan in Avengers: Endgame, maar dat betekent niet dat bepaalde superhelden verdwijnen. Zo zagen we Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans) en Black Widow (Scarlett Johansson) afscheid nemen. Zij worden vervangen door een aantal nieuwe personages die de superhelden zullen worden.

Captain America

Captain America zal blijven bestaan ondanks dat het personage Steve Rogers het schild heeft neergelegd in Avengers: Endgame. Hoewel er nog geen nieuwe Cap is, lijkt Sam Wilson de rol op zich te gaan nemen. Mogelijk geeft de serie The Falcon and the Winter Soldier wat meer duidelijkheid. Die serie is dit najaar op Disney+ te zien.

Black Widow

Tijdens Avengers: Endgame zagen we Black Widow overlijden. Zij offerde zichzelf op voor de Soul Stone. Als we de lijn van de comics volgen lijkt er een Black Widow te komen. Daar volgt het personage Yelena Belova hetzelfde trainingsprogramma als Natasha Romanoff. In de aankomende Black Widow-film, die dit najaar uitkomt, zien we Florence Pugh in de rol van Yelena. Zij lijkt dan ook de ideale opvolger.

Black Widow volgt James Bond
Black Widow (Afbeelding: The Walt Disney Company / via The Movie Database)

Thor

Hoewel Thor niet doodging in Avengers: Endgame, wordt er ook over zijn toekomst gespeculeerd. Eerder is aangekondigd dat Natalie Portman een vrouwelijke Thor gaat spelen in het MCU. Ze zal voor het eerst te zien zijn in Thor: Love and Thunder dat in 2022 gepland staat. In de strips overlijd ze later echter. Het is de vraag of dit ook in de films gaat gebeuren, of dat ze wellicht zelfs Chris Hemsworth gaat opvolgen.

Hulk

Mogelijk komt er een vrouwelijke hulk in het MCU. Disney werkt aan een She-Hulk-serie. Daarin speelt ook de huidige Hulk-acteur Mark Ruffalo mee. Mogelijk vindt daar een wisseling van de wacht plaats, net zoals dat wellicht het geval is met Thor. Jennifer Susan Walters zal de She-Hulk zijn.

Avengers Endgame Hulk

Hawkeye

Een superheld die vaak vergeten wordt in het MCU is Hawkeye. Natuurlijk onterecht aangezien hij een van de stichters van de Avengers is. Clint Barton wordt gespeeld door Jeremy Jenner. Ook hij krijgt een eigen serie op Disney+. Daarin zien we voor het eerst ook Kate Bishop. Mogelijk neemt zij de naam over van Barton als hij overlijdt in de serie.

Iron Man

Het enige personage dat voorlopig echt niet meer terug lijkt te komen is Iron Man. Robert Downey Jr. overleed in Avengers: Endgame en er lijkt vooralsnog geen opvolger te zijn. Hoewel er een sterke band lijkt tussen Spider-man Peter Parker (Tom Holland) lijkt het nog te vroeg te zijn om hem echt op te volgen. Er zijn nog geen hints die daarop wijzen.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe superhelden moeten Marvel’s Avengers vervangen
Sluiten