Deze oldskool cassettespeler kan muzieklijsten van Spotify spelen

Als jij je oude cassettespeler weer kon vinden, zou je ‘m dan weer gebruiken? Wellicht niet en ben je tevreden omdat je altijd alle muziek in je broekzak bij je draagt, maar sommige mensen missen de oude cassettes. Mensen zoals Matt Brailsford. Matt kreeg voor zijn verjaardag een iRecorder, dit is een speaker voor je iPhone met een oldskool uiterlijk. Hij was blij met dit cadeau, maar mistte hierdoor de oude cassettespeler. De moderne apparaten hebben geen stevige knoppen meer waar je echt op moet drukken voor een resultaat. En ook mist hij het werken met verschillende cassettes. Maar Matt is behoorlijk handig en is gaan klussen aan een cassettespeler die perfect bij het heden past.

 
Matt heeft deze cassettespeler niet gemaakt, maar hij heeft ‘m wel aangepast. Sterker nog, hij heeft bijna de hele inhoud eruitgehaald. Er moest namelijk ruimte worden gemaakt voor een Raspberry Pi module, een NFC-tag lezer en chips om deze te ondersteunen. Raspberry Pi is een betaalbaar systeem dat gemakkelijk te programmeren is. Hierdoor wordt het vaak gebruikt door mensen die van ‘technisch knutselen’ houden. Raspberry Pi wordt door MusicBox gestuurd, dit is een programma waarmee je vanaf Spotify kunt streamen. De NFC-tag is een klein schijfje met daarin een chip en antenne, die kan weer communiceren met je phone of met een NFC-tag lezer. De lezer zit in de cassettespeler en de NFC-tags zitten in verschillende cassettes.

 
In de NFC-tags zit een code geprogrammeerd die verwijst naar speellijsten op Spotify. Zodra je dus een cassette in de speler doet gaat-ie de bijbehorende lijst van Spotify spelen. Ben je die zat, dan doe je de volgende cassette erin. Of je draait net als vroeger de cassette om en dan krijg je ook een andere afspeellijst. De cassettespeler werkt verder bijna precies zoals vroeger. Je kunt afspelen, pauzeren, stoppen en doorspoelen en je krijgt zelfs een piepje als de handeling is begrepen. Helaas is de cassettespeler van Matt niet te koop. Maar met een kleine investering en drie weken hard werk kun jij ‘m ook maken.

Reageer op artikel:
Deze oldskool cassettespeler kan muzieklijsten van Spotify spelen
Sluiten