Deze opblaasbare Nudown-jassen isoleren je met een laag lucht

Hoewel het gemiddeld het warmste jaar is in driehonderd jaar, kan het de afgelopen weken soms gemeen koud zijn! Warme kleding komt dus goed van pas, maar ook weer niet té warm: als je kleding te goed isoleert zweet je je na vijf minuten fietsen al een ongeluk! Niet relaxt.

 
Deze jassen van Nudown pakken het slim aan. Ze hebben een klein handpompje, waarmee je lucht in de kleding blaast. Hoe meer lucht je er in pompt, des te beter isoleert Nudown je lichaam tegen de kou!

Je lichaamswarmte verdwijnt niet in de buitenlucht, maar verwarmt het gas dat in de Nudown wordt vastgehouden en een barrière vormt tegen de koud. Een paar keer pompen is genoeg voor een frisse lentedag, terwijl een volle Nudown volgens de makers geschikt is voor bergbeklimmers. Voor écht serieus koude expedities is er ook een speciale pomp bij Nudown te bestellen waarmee je argon in het vest pompt.

 
Erg mooie jassen voor superkoude dagen of voor op hikes! Op dit moment zijn de Nudown jackets uitsluitend te koop in de Verenigde Staten. Voor het jack betaal je 281 euro; de bodywarmer kost ongeveer tweehonderd euro. Meer info vind je op de site van Nudown!

Reageer op artikel:
Deze opblaasbare Nudown-jassen isoleren je met een laag lucht
Sluiten