Deze Pinc-bril verandert je iPhone 6 in een virtual reality-device

Dankzij de Oculus Rift en aanverwante projecten loopt de wereld weer warm voor virtual reality-technologie. Jezelf helemaal verliezen in een videogame of film, live concerten volgen alsof je in het publiek staat; potentieel zijn de toepassingen fantastisch! Slimme bedrijven vragen zich ondertussen af: waarom zou je een exclusief VR-apparaat maken, als deze tech ook prima is toe te passen op bestaande apparatuur?

 
Laatst zagen we al dat Google een kartonnen bril (van een paar tientjes) maakte om smartphones in VR-brillen te veranderen. Deze Pinc werkt volgens hetzelfde principe: het scherm van je smartphone wordt in tweeën gedeeld, waarbij ieder oog een nét iets anders beeld te verwerken krijgt. Deze bril heeft echter ook twee ringen waarmee je de interface kunt bedienen met je vingers. Hij ziet er trouwens een stuk comfortabeler uit dan een kartonnen exemplaar en daarnaast fungeert hij ook als case voor je iPhone 6 of 6+.

 
In deze video (die begint met een bizar, enigszins verontrustend muziekje) leggen de makers het concept uit:


 
Enerzijds vinden we het een erg tof ding, maar tegelijkertijd zie je er wel een beetje raar uit als je met je armen loopt te zwaaien, maar dat geldt eigenlijk voor ieder VR-device. Daarnaast zijn we niet gek op Indiegogo-campagnes die ‘flexible funding’ (‘wat er ook gebeurt, we krijgen je geld!’) gebruiken, maar het is wel duidelijk dat er in ieder geval prototypes bestaan.

 
Je reserveert een Pinc voor ongeveer zeventig euro (excl. verzendkosten). Waarschijnlijk worden de apparaten in juni 2015 geleverd. Meer info vind je op Indiegogo.

Reageer op artikel:
Deze Pinc-bril verandert je iPhone 6 in een virtual reality-device
Sluiten