Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 mrt 2018

Deze platenspeler is duurder dan de gemiddelde auto

Wij snappen het waarom mensen graag een nummertje spelen op een platenspeler. Het is wat nostalgisch en in sommige gevallen komt muziek veel meer tot leven. Zo vind ik het zelf heerlijk om een luie zondagmorgen te combineren met Bob Marley op de platenspeler.

En dan het liefst gecombineerd met wat ruis op de plaat en het plezier dat hij een paar overslaat. Dat hoort er gewoon bij. Ben je echter een platenspelerliefhebber en wil je perfect geluid, dan kun je dit jaar de Phonographic Perambulator PP1 van Kostas Metaxas in huis halen.

Het is een platenspeler die er enorm sexy uitziet en naar verluid voor perfecte muziek afspeelt. Dat mag ook wel, want het ding gaat zo’n 28.000 euro kosten…

Een platenspeler met een auto-prijs

En dat is helaas geen tikfoutje met een 0 te veel. Het gaat om 35.000 dollar, wat je omrekent naar zo’n 28.000 euro. Daar kun je perfect een auto met een goede audio-installatie in huishalen.

Of in de toekomst je kind drie studies laten verpesten voordat je hem of haar uit huis schopt. Maar dus ook je plaatjes afspelen.

platenspeler
platenspeler

Waarom het kreng zo duur is, dat mag Joost weten. Volgens de maker is het apparaat gemaakt van hoogwaardig aluminium en titanium, zoals dat normaal gesproken alleen bij vliegtuigen wordt gebruikt. Verder loopt het geheel op een Zwitserse Maxon motor en is de naald van saffier.

De platenspeler komt eind dit jaar op de markt komen en zal aankomende mei tijdens de Munich High End show echt de doeken worden gedaan. Hopelijk wordt dan ook bekendgemaakt dat je bij aanschaf van de platenspeler alsnog de auto krijgt. Of een date met een supermodel. Of iets anders.

Zolang het maar meer is dan puur en alleen een platenspeler. Anders kun je gewoon beter wachten totdat IKEA met zijn platenspelers komt.

Reageer op artikel:
Deze platenspeler is duurder dan de gemiddelde auto
Sluiten