Duurste Pokémon-kaart ooit: bizar bedrag voor een stukje karton

Games Jelle van Es 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dat Pokémon-kaarten vandaag de dag populair zijn, dat is wel duidelijk. Elke keer als er een nieuwe set komt, vliegen die als warme broodjes over de toonbank, om daarna voor woekerprijzen op Marktplaats verkocht te worden.

Toch heb je baas boven baas. Er zijn bepaalde Pokémon-kaarten die echt bizar zeldzaam zijn. En die worden dan ook soms voor hele rare bedragen verkocht. Dat is nu het geval.

Pokémon-kaart kost een klein fortuin

Het gaat om een speciale Pokémon-kaart genaamd de Pikachy Illustrator. Deze werd in 1998 in een zeer gelimiteerde oplage uitgebracht. Er zouden wereldwijd maar zo’n 40 exemplaren van bestaan, waarvan er 24 zijn beoordeeld door PSA. Die beoordelen de conditie van de kaart. In 2019 werd er al één van verkocht voor een bedrag van 195.000 dollar. Vervolgens werd er in februari van 2021 een kaart verkocht voor maar liefst 375.000 dollar. Daarmee werd het de duurste kaart ooit en werd er meer voor betaald dan een first-edition shadowless holographic Charizard. Maar deze keer is er echt een bizar bedrag voor betaald. Het gaat om de onderstaande kaart.

Want deze Pokémon-kaart is voor maar liefst 900.000 dollar verkocht. En ja, dat is gewoon te gek. Dat zijn bedragen die je wellicht neer zou leggen voor een schilderij. Maar in dit geval kan ik het ook wel een beetje begrijpen. Als je ziet dat de kaart-soort in drie jaar tijd qua waarde is gestegen van 175.000 naar 900.000 dollar, dan zou je het kunnen zien als een goede investering. Ook al betwijfel ik ten zeerste of er over twee jaar tijd het dubbele voor wordt uitgegeven. Dit zou toch wel echt het plafond zijn?

Weggegeven als give-away

In 1998 werd deze Pokémon-kaart uitgebracht. Hij is getekend door de bedenker van Pikachu, Atsuko Nishida. Destijds was hij alleen te winnen in een wedstrijd bij een Japans tijdschrift. Daarom zijn er maar zo weinig van uitgebracht.

Nintendo Switch krijgt nieuwe Pokémon-game: dit moet je weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen