Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 aug 2018

Deze robot bouwt een LEGO-bouwwerk blokje voor blokje

Het uitpakken van een LEGO set en dan vervolgens alles blokje voor blokje in elkaar zetten, dat vinden wij nog altijd fantastisch om te doen. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je LEGO-bouwwerken wilt hebben om tentoon te stellen en er gewoon van te genieten. Wellicht dat je in de nabije toekomst het werk kan overlaten aan een robot. Een bedrijf heeft namelijk een heuse Brickbot ontwikkeld, die in staat is om een LEGO-gebouw blokje voor blokje in elkaar te zetten.

Deze robot bouwt je LEGO-bouwwerk

Momenteel is het nog niet zo dat de robot in staat is om de indrukwekkende Taj Mahal na te gaan bouwen, maar een team uit San Francisco is eigenlijk nog maar net beginnen. De robot bestaat uit een paar android armen die zijn uitgerust met camera’s en sensoren. Via een netwerk zijn de armen aan elkaar verbonden en kunnen ze met elkaar communiceren en leren. Volgens de makers kan de robot een LEGO-blokje pakken en vervolgens bij het bouwwerk beslissen waar het blokje precies geplaatst moet gaan worden.

Het is daarbij op dit moment nog wel een kleurenpalet en het oogt wat chaotisch, maar het is het begin van een groter project. Volgens de makers is het al behoorlijk indrukwekkend dat de robots zelfstandig kunnen gaan bepalen waar wat hoort zonder dat steentjes raar uitsteken of het geheel in elkaar stort.

LEGO robot

De makers hopen dat ze hiermee meer mogelijkheden gaan krijgen om robots zelf te laten nadenken en dat ze niet een enkele taak telkens moeten herhalen. Hoe lang dat gaat duren, dat is nog niet bekend. Het is in elk geval wel weer een mooie stap in de goede richting wat betreft de opties die je met robots hebt. Wil je meer lezen over robots? Neem dan zeker eens hier een kijkje.

Reageer op artikel:
Deze robot bouwt een LEGO-bouwwerk blokje voor blokje
Sluiten