Jelle van Es
Jelle van Es Tech 12 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze Japanse robot doet straks alle was voor je

De was doen is zo’n klusje waar werkelijk niemand vrolijk van wordt. De was in de wasmachine stoppen, dat is nog te doen. Maar als het dan klaar is en je alle natte zooi er uithaalt en ophangt om te drogen, dat is gewoon rotwerk. Natuurlijk, een droger helpt, maar dan moet je daarna nog de was opvouwen en weer in je kast leggen. In de toekomst kun je echter een robot inzetten om al dat rotwerk te doen.

Deze robot doet de was voor je

Het gaat om de robot Ugo, die gemaakt is door het Japanse Mira Robotics. De Ugo kan een aantal huishoudelijke taken doen, maar moet eigenlijk gezien worden als een alsternatief op een schoonmaakster. Je kunt hem namelijk niet kopen. In plaats daarvan huur je hem in om op een bepaalde dag langs te komen en dan moet je de robot op afstand besturen. Dat laatste kan overigens gedaan worden door iemand die niet fysiek in je huis is, maar bijvoorbeeld iemand die in een robot-centra werkt. Het is dus nog geen perfecte oplossing als we heel eerlijk zijn.

De Ugo robot is voorzien met drie camera’s, een speaker, een microfoon en kan verbonden worden met WiFi of LTE. Op die manier kan iemand op afstand dus redelijk goed alles besturen en aanpassen. Het is echter niet mogelijk voor de robot om de trap te beklimmen, dus hij heeft zijn beperkingen. Ook lijkt het me niet helemaal handig om de robot over een drempel te laten gaan, want dan valt hij misschien om.

Robot was

Goedkoop zal de Ugo niet gaan worden in gebruik. Naar verluid zou het tussen de 180 en 225 dollar gaan kosten om de robot klusjes in huis te laten doen. Daarbij moet je daarnaast ook nog rekening houden met eventuele kosten voor de persoon die op afstand de robot bestuurt. Maar als je echt een hekel aan de was hebt, dan is dit een eventuele oplossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Japanse robot doet straks alle was voor je
Sluiten