Jelle van Es
Jelle van Es Tech 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Werk je staand? Dan is deze mini-robot je beste vriend

Robots heb je tegenwoordig in alle soorten en maten en het lijkt er op dat we nog lang niet alles hebben gezien. Neem nu bijvoorbeeld de Giiro. Dat is een kleine robot die je helpt om de goede houding aan te nemen terwijl je aan het werk ben aan een sta-bureau. Op die manier kun je voorkomen dat je last krijgt van je gewrichten en ben je ook gewoon nog eens goed bezig door een paar uur al werkend te staan.

De Giiro robot helpt je een beter mens worden

Oké, de bovenstaande header is uiteraard wat overdreven. Sowieso is dit een Kickstarter-project waarvan we nog maar moeten zien of het echt de moeite waard is. Zo irriteer ik me nu al aan de manier waarop de robot wijs loopt te vertellen van wat je precies verkeerd doet. Als je even met je benen een iets andere positie aanneemt, dan gaat het ding al gelijk vertellen dat je wat verkeerd doet.

De Giiro robot zit overigens gekoppeld aan een mat waar je op staat. Op die manier kan de robot meten hoe je je gewicht verdeeld en kan het dus zien wanneer je een andere houding aanneemt. Naast het betweterige gedrag van de Giiro robot helpt hij je overigens ook op een positieve manier. Om de zoveel tijd krijg je bepaalde stretch-oefeningen voorgeschoteld om je even een pauze te geven van je werk.

Giiro robot

Daarnaast maakt de Giiro gebruik van Alexa, waardoor je bijvoorbeeld kunt gaan vragen wat voor weer het is of andere functionaliteiten. Al met al is het dus een ding dat van verschillende markten thuis is. Het enige probleem van het project is dat het nogal prijzig is. Een betweterige robot en een mat kosten je minimaal 199 dollar en dan hebben we de verzendkosten nog niet mee gerekend.

Giiro robot

Wil je meer Kickstarter-inspiratie? Kijk dan eens hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Werk je staand? Dan is deze mini-robot je beste vriend
Sluiten