Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 aug 2018

Deze robot zet het perfecte kopje koffie

Koffie is voor veel mensen een essentieel onderdeel van de dag. Terwijl ik dit schrijf heb ik nog geen koffie gehad en merk ik dat iets minder wakker ben. Ik kan dan ook niet wachten om straks mijn eerste bakje te scoren. Voor iedereen is zijn perfecte koffie weer net even anders. Als jij een fan bent van filterkoffie, dan hoop ik voor je dat je in de toekomst in een bar aan de slag kunt gaan met Drip, een robot die een perfect kopje koffie zet.

Robot zet perfecte koffie

Drip is een project van Bubble Labs, dat afkomstig is uit China. Zij zijn met het idee van een robot die koffie zet al een tijdje bezig. De onderstaande video is bijvoorbeeld een concept zoals dat maar liefst twee jaar geleden werd gepresenteerd.

Inmiddels is Drip een robot dat als een kraan uit het aanrecht komt. Je moet in het systeem nog wel even je bonen zelf gaan malen. Als je kijkt naar de conceptvideo kijkt zoals die op de website van de maker wordt gepresenteerd, haal je bij de kassa al je spullen, inclusief een koker met afgemeten koffie bonen. Die maal je en vervolgens gooi je dat in je filter. Die zet je dan op de juiste plek neer en vervolgens komt de Drip robot in actie.

drip koffie robot

Wat de robot voornamelijk doet is het water op de juiste temperatuur goed verdelen, zodat alles doorloopt op het juiste tempo en jij straks kunt genieten van een perfecte bak zwart goud.

De vraag is natuurlijk of we dit daadwerkelijk in de praktijk gaan zien. Het kostte de maker immers al twee jaar om van het ene concept naar het huidige toe te werken en als je een café op deze manier wilt aanbieden, moet je echt alles er op aanpassen. Wellicht dat je het maar op andere vormen van koffiebelevenis moet houden.

Reageer op artikel:
Deze robot zet het perfecte kopje koffie
Sluiten