Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 25 okt 2018

Deze rolstoel is gemaakt met Formule 1-techniek

Als je aan een rolstoel denkt, dan gaan de gedachten waarschijnlijk niet gelijk uit naar hoogwaardige techniek. Natuurlijk, er zijn tegenwoordig rolstoelen die een stuk fijner zijn dan pak hem beet twintig jaar geleden. Maar een rolstoel die gebruik maakt van technologie die uit de Formule 1 komt? Dat hadden we niet verwacht. Toch is dat hetgeen dat de Küschall Superstar is.

Küschall Superstar is rolstoel met Formule 1-techniek

Küschall is een fabrikant die al langer rolstoelen maakt. Wat hun modellen uniek maakt, is dat ze gebruik maken van materialen die niet al te veel wegen. Op die manier is het voor de gebruiker uiteraard makkelijker om zich van A naar B te bewegen. De Küschall Superstar is hun nieuwste model en zij hebben deze gemaakt in samenwerking met Formule 1-fabrikanten. Welke dat precies zijn, dat laat het Zwitserse bedrijf in het midden.

Küschall Superstar rolstoel

Het resultaat is dat de Küschall Superstar nog lichter is dan zijn voorgaande modellen, terwijl het tegelijkertijd ook supersterk is. Het frame van de Küschall Superstar weegt bijvoorbeeld maar 1,5 kilo en daardoor kun je als gebruiker makkelijk tempo maken met de rolstoel. De Küschall Superstar maakt gebruik van grafeen, een materiaal dat ook bij Formule 1-wagens vaak wordt ingezet. Het is volgens de makers maar liefst 200 keer sterker dan staal en tien keer zo krachtig als diamant, terwijl het tegelijkertijd flexibel is.

Küschall Superstar rolstoel

Op deze manier kun je als gebruiker rondrollen zonder je zorgen te maken over eventuele schade. Daarnaast hoef je veel minder kracht te zetten om vooruit te komen. Daarmee zou het dus ook een ideaal vervoelsmiddel zijn wanneer je met wat mensen een dagje een lange tocht maakt. Met deze rolstoel raak je minder snel vermoeid. Meer informatie over deze revolutionaire rolstoel vind je op de website van de maker. Meer lezen over rolstoelen? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Deze rolstoel is gemaakt met Formule 1-techniek
Sluiten