Jelle van Es
Jelle van Es Tech 19 mrt 2018

Deze sneeuwscooter lijkt zo uit een Bond-film te komen

Eigenlijk had het al lang lente moeten zijn, maar afgelopen weekend werd duidelijk dat Koning Winter nog een kleine toegift in petto had. En wie weet, nu President Poetin weer met ijzeren vuist in Rusland regeert, stuurt hij nog een paar sneeuwstormen naar ons kikkerlandje. Strooizout mag je dus nog even bewaren en ook de schaatsen zou ik nog niet op zolder zetten. En als je het dan even helemaal goed wilt doen, dan haal je natuurlijk een sneeuwscooter in huis.

Voor de momenten dat er meer dan tien centimeter van dat witte spul op straat ligt. En deze sneeuwscooter, een ontwerp van Joey Ruiter, is dan the way to go. Want als je hier op zit, voel je je net als je in een James Bond-film speelt. Of net van de set van Star Wars is afgelopen.

De sneeuwscooter van de toekomst

Deze sneeuwscooter van de toekomst heet de Snoped Version 2. Daarbij weten we niet wat er met de eerste versie is gebeurd. Wellicht dat die in een ravijn is gestort, omdat de remmen gesaboteerd waren. Het is in elk geval een stoer single-track systeem met een 110 cc Yamaha Motor en vier standen om mee rond te scheuren. In de sneeuw natuurlijk, want als je er mee over het asfalt gaat scheuren, dan kom je niet heel erg ver.

Sneeuwscooter
Sneeuwscooter
Sneeuwscooter

De kans dat je deze sneeuwscooter ooit zou kunnen kopen is natuurlijk 0,0 procent, maar de bovenstaande plaatjes zijn wel heel erg tof. Het is minimalistisch en duidelijk. Het is overigens niet de eerste keer dat we iets over Joey Ruiter onder de loep hebben gelegd. Eerder bracht hij al een zeer toffe minimalistische fiets uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze sneeuwscooter lijkt zo uit een Bond-film te komen
Sluiten