Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 26 feb 2019

Deze Sonic-LEGO set zou in de toekomst uitgegeven kunnen worden

Met LEGO kun je zo’n beetje alles bouwen. Wie creatief is bouwt complete filmsets na of gebruikt zijn fantasie om een eigen stad te bouwen. En dan heb je natuurlijk de vele verschillende sets die LEGO uitbrengt. Momenteel kun je in de winkel echt enorm veel toffe sets kopen. Maar wat ons betreft kan er altijd wat meer bij komen. En wat dat betreft is LEGO IDEAS een geniale website. Hierop kunnen creatievelingen hun eigen LEGO-sets voorstellen. Vervolgens kan de community er op stemmen. En bij genoeg stemmen gaan de mensen van LEGO er serieus naar kijken. In die context is deze Sonic The Hedgehog-set erg leuk.

Sonic The Hedgehog ontmoet LEGO

Het gaat om een set die gebaseerd is op Sonic Mania, een game die zo’n twee jaar geleden uitkwam en de gamer een heerlijke oldschool Sonic0ervaring voorschotelde. De set is gebaseerd op het eerste level uit de game, en eigenlijk zo’n beetje elke Sonic-game: de Green Hill Zone. Daarbij krijg je een Sonic-figuurtje, een gouden ring om te verzamelen en een paar critters om te redden. Ook heb je een springveer, die je handmatig kan activeren. En een level is natuurlijk niet compleet zonder een looping waar Sonic door heen kan rennen.

Lego sonic
Lego sonic

Om het geheel af te maken is er ook een enorme robot van Dr. Eggman (of Robotnik), waar de beste doctor ook zelf in zit om het leven van Sonic lastig te maken. De set bestaat uit uiteindelijk 612 onderdelen. Op het moment van schrijven zijn er inmiddels meer dan 1.000 stemmen geweest om het project onder de aandacht van LEGO te brengen. De maker heeft nu nog anderhalf jaar tijd om de 10.000 aan te tikken. En dan moet LEGO nog in zee gaan met SEGA om de set daadwerkelijk uit te geven.

Lego sonic

Wil je meer inspiratie op het gebied van LEGO? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Deze Sonic-LEGO set zou in de toekomst uitgegeven kunnen worden
Sluiten