Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 feb 2019

Deze Super Mario stop motion in een schetsboek is behoorlijk tof

Een schetsboek of een schrift is heerlijk om een beetje in te klooien. Tijdens de lessen Engels bijvoorbeeld wat poppetjes tekenen. Nu is de Japanse Twitter-gebruiker KisaragiHutae ook wel een liefhebber van tekenen in een boek. Maar hij brengt het geheel naar een hoger niveau. Via een toffe stop motion video en een schetsboek brengt hij het eerste level van de klassieke game Super Mario Bros op een indrukwekkende manier tot leven.

Het eerste level van Super Mario Bros in een schetsboek

Elke frame van het level is op een andere bladzijde gezet, waardoor het geheel een behoorlijk lange tijd heeft gekost om helemaal af te maken. Maar het resultaat mag er absoluut zijn. Het complete eerste level van de klassieke game komt op deze manier tot leven. Bekijk de video hieronder.

Het springen over buizen, het pakken van powerups in de vorm van een paddestoel, vuurbloem en een ster zit er allemaal in. Een ook zijn er diverse Goomba’s die in deze animatie het onderspit delven.

Overigens heeft de maker niet elke keer een compleet nieuwe schets hoeven te maken. Op zijn Twitter-account laat de beste man zien dat hij verschillende onderdelen heeft gemaakt en die elke keer op een andere pagina plaatst. Wat dat betreft lijkt het wel een beetje op het maken van een game, waarbij je te maken hebt met verschillende animaties en de bijbehorende frames.

Mocht je opeens na het zien van deze video zin hebben om de game zelf weer te spelen? Dat kan wanneer je een Nintendo Switch hebt. Via de betaalde Online Service van dat platform krijg je toegang tot een bibliotheek met verschillende games van de oude NES. En daar zit uiteraard Super Mario Bros bij. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze Super Mario stop motion in een schetsboek is behoorlijk tof
Sluiten