Jelle van Es
Jelle van Es Smart Home 8 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze techniek van Mirraviz laat je Netflix-en en gamen op één scherm

Kom jij wel eens in een situatie waarin je met huisgenoten wil gamen, maar dat iedereen een andere game wilt spelen? Of dat je met je geliefde op de bank zit en allebei een andere film wil bekijken. Of dat je geliefde wil Netflixen, terwijl jij liever Rocket League speelt. De simpelste oplossing is dan in een andere kamer je ding doen (wij spreken uit ervaring). Maar als je graag bij elkaar wilt blijven, dan biedt deze techniek van Mirraviz je de mogelijkheid om meerdere beelden op één scherm te toveren. De beelden zijn vervolgens los van elkaar te bekijken.

Twee schermen voor de prijs van één

Het bedrijf Mirraviz is verantwoordelijk voor deze techniek. Zij hebben een setup bedacht die in eerste instantie bestaat uit een multiview screen, waar je een beamer op richt. Als je de beamer vervolgens vanuit verschillende posities op het scherm projecteert, krijgen de kijkers vanuit die andere positie een ander beeld. Zo kun je dus met meerdere mensen in een kamer meerdere mediavormen op één scherm consumeren. De onderstaande video geeft je een aardig idee van hoe dit in de praktijk werkt.

Mirraviz techniek is nu al te koop

Je hoeft niet te wachten om deze techniek in huis te halen. Op de website van Mirraviz is het één en ander al te bestellen. Zo is een complete setup bestaande uit een scherm en twee projectoren al voor 1499 dollar te koop. Wil je echter veel geld uitgeven, dan kun je voor 2999 dollar een complete gamingsetup aanschaffen. Deze setup bestaat uit twee gamingstoelen, waar de twee monitoren opstaan en waarmee je kunt gamen. Ideaal als je een multiplayer speelt en niet wil dat jouw medespeler ziet hoe slecht jij speelt.

Mirraviz

Het enige wat je niet ziet aan deze setups, is de verwachte kabelbrij. Je zult immers consoles of setupboxen aan de beamers moeten koppelen en mede van stroom voorzien. De interne batterij van de beamers gaat immers maar anderhalf uur mee. Dat is dus één korte film of een relatief korte gamingsessie. Wil je meer over de laatste gadgets en technologieën? Bezoek dan ons CES 2018-dossier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze techniek van Mirraviz laat je Netflix-en en gamen op één scherm
Sluiten