Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 29 nov 2014
Leestijd: 3 minuten

Deze tien apps zijn ideaal voor een grafisch ontwerper

Je smartphone kan je tijdens het werk ontzettend afleiden. Er zijn ook veel apps die allemaal om je aandacht schreeuwen. Maar als jij de juiste apps op je phone hebt staan kun je je werk ook een stuk gemakkelijker maken. Neem bijvoorbeeld grafisch ontwerpers. Zij zitten vaak de hele dag achter hun computer om hun prachtige werken te maken en te delen. Of zelfs om inspiratie op te doen. Maar al deze dingen kun je ook met je phone doen. Dan kun je even de deur uit en onderweg verder werken. Wij hebben tien apps gevonden die ideaal zijn voor een grafisch ontwerper. En er zitten er een paar tussen die eigenlijk iedereen zou moeten hebben.

Skala Preview

Deze app is erg handig als je een app gaat ontwerpen. Met Skala Preview kun je tussendoor bekijken hoe een app eruit zou zien op je smartphone. Dit kun je midden in het ontwerpproces doen zonder op te slaan of moeilijke handelingen te verrichten. Volgens de makers toont de app je ontwerp ‘pixel perfect’. Daarmee bedoelen ze dat de kleur identiek is aan die van de uiteindelijke app of website.

 

Pinterest

Wil je inspiratie opdoen? Blader dan door de velen foto’s op Pinterest. En als je iets ziet wat je vet vindt moet je op ‘Pin It’ drukken. Zo bewaar je de afbeelding en kun je ‘m delen.

 

Behance

Ook met Behance kun je goed inspiratie opdoen. Hier kun je verschillende projecten bekijken die bestaan uit een serie van afbeeldingen. Je kunt het project opslaan of de persoon volgen die het heeft gepost.

 

Google Drive

Al je foto’s, video’s en andere bestanden kun je veilig opslaan op Google Drive. Het is handig als back-up, maar op deze manier kun je ook altijd bij al je bestanden vanaf je smartphone, tablet of computer. Uiteraard zijn er andere alternatieven die ook prima zijn zoals Dropbox of Hive (zodra de app klaar is).

 

CalPal

Aangezien creativiteit vaak gepaard gaat met een ongeorganiseerde planning kun je deze app waarschijnlijk goed gebruiken. Het is een Kalender, maar dan ontzettend visueel en overzichtelijk. Daarnaast kun je een discussie starten bij een afspraak om bijvoorbeeld aan te geven dat je project iets uitloopt.

 

IFTTT

Met IFTTT kun je super creatief zijn met je phone. Het staat voor If This Than That en dat betekent dat als de eerste instelling een trigger krijgt dat de tweede instelling ook automatisch getriggerd wordt. Deze instellingen kun je doen voor verschillende apps. Dat klinkt waarschijnlijk nogal vreemd, maar misschien wordt het met een voorbeeld duidelijk. Je kunt als eerste functie een bewegingssensor selecteren. Vervolgens stel je in dat zodra deze beweging opvangt de tweede functie in gang wordt gezet. Dit is bijvoorbeeld de Hue-lamp die verbonden is met je phone. Deze gaat dan aan zodra jij de deur binnenloopt. Zo zijn er ontzettend veel leuke en handig combinaties mogelijk met zowel dingen in je huis als met social media of andere apps op je phone.

 

Acompli

Deze app combineert alles wat je nodig hebt om je zaken op orde te houden. Je kunt je e-mails checken, ordenen en maken, afspraken inplannen en via verschillende clouddiensten je bestanden bekijken.

 

VSCO Cam

Via VSCO kun je met verschillende foto’s inspiratie opdoen. Deze foto’s mag je allemaal rechtenvrij gebruiken en het materiaal wat jij hier post mag ook weer rechtenvrij worden gebruikt door andere gebruikers. Een vereiste is wel dat jij eigenaar bent van de content die je plaatst.

 

Scene

Scene is een handige fotobibliotheek voor je phone. Als jij je foto’s of projecten wilt organiseren kan dat super overzichtelijk met deze app. Je vrienden kunnen deze foto’s weer bekijken, maar alleen als jij dat wilt.

 

Adobe Color CC

Met Adobe Color kun je super gemakkelijk verschillende kleuren opslaan die je tegenkomt. Ideaal als je een realistische kleur wilt hebben voor je meesterwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze tien apps zijn ideaal voor een grafisch ontwerper
Sluiten