Deze tips voor het ultieme middagdutje houden je de rest van de dag scherp!

Veel mensen hebben rond een uur of twee ’s middags even een dip. Geen energie en inspiratie, je moet jezelf er echt even doorheen slepen. Wat in zo’n geval uitstekend kan helpen is even een middagdutje doen. Klinkt misschien als een tip voor oude mensen, maar een kort tukje zorgt er voor dat je weer fris aan de slag kan.

How to middagdutje?

Hoe knap je zo relaxt mogelijk een uiltje? De website Vox wijdde er dit artikel aan: we nemen de belangrijkste tips even met je door.

Het beste tijdstip voor een hazenslaapje is de middag. Zoals gezegd krijg je zo’n zes uur na het opstaan een dip. Evolutionair zou dit te verklaren zijn doordat je op het heetste moment van de dag even uitrust. Wij zijn er niet aan gewend, maar in Zuid-Spanje gooit ook bijna iedereen ’s middags de toko een paar uur dicht, voor de siësta. Een kort slaapje in de middag zorgt er ook niet voor dat je ’s avonds niet meer in slaap komt.

Zoek het liefst een donker, stil plekje. Hoe minder je gestoord wordt, des te sneller rust je uit. Oh, en zet een wekker!

Door een kort dutje voel je je verfrist, maar pas op dat je niet te diep in slaap valt. Na ongeveer anderhalf uur kom je in de REM-fase terecht. Als je deze onderbreekt, dan word je juist gaar wakker. Je wordt er wel alerter door, maar je bent er ook even slaapdronken van. Effectief als je bijvoorbeeld een lange autorit moet maken, maar kom wel even tot je positieven voor je vertrekt.

Nog een tip: drink vlák voor je gaat pitten een kop koffie. Het duurt ongeveer twintig minuten voor de cafeïne je brein bereikt. Cafeïne bestrijdt adenosine in je hersenen, een stofje dat je een vermoeid gevoel geeft. Als je slaapt ruimt je lichaam óók adenosine op, waardoor het effect van de cafeïne versterkt wordt. Een dubbele oppepper!

Een middagdutje is niet alleen goed voor je lichaam, het helpt je ook om hetgeen waar je mee bezig bent even los te laten. Als je vastloopt kan een hazenslaapje er voor zorgen dat je er weer nuchter naar kunt kijken.

Check ook:

Reageer op artikel:
Deze tips voor het ultieme middagdutje houden je de rest van de dag scherp!
Sluiten