Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 26 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze toffe Egloo verwarmt je huis met het vuur van waxinelichtjes

Tijdens de koude herfst en winter gaat er niets boven kaarslicht om je huis gezellig te verlichten! Meestal steken we geen kaarsjes aan om een ruimte te verwarmen, want dat schiet niet echt op, maar met deze Egloo kun je tóch profiteren van de vlammetjes. Het is een terracotta verwarming, die werkt met waxinelichtjes!

 
Het terracotta houdt de warmte van het vuur vast, en koelt langzaam af waardoor de Egloo als een soort klein kacheltje werkt. Met vier waxinelichtjes is de Egloo binnen vijf minuten op temperatuur, waarna hij een kamer (van ongeveer twintig vierkante meter) in een half uur een graad of drie verwarmt.

Het binnenste blokje wordt rechtstreeks verhit door de kaarsenvlam, en werkt min of meer zoals de stenen die in een sauna gebruikt worden. De buitenste laag terracotta bereikt een temperatuur van veertig à vijftig graden en is dus geschikt om lekker je koude handen aan op te warmen. Warme lucht verlaat de Egloo via het bovenste gat, terwijl de open onderkant voor de toevoer van koudere lucht zorgt.

 
Erg slim bedacht, en een voordelige manier om een kamer lekker op te warmen. Egloo is verkrijgbaar in verschillende versies. De standaardversie, met een ruwe buitenkant kost ongeveer 65 euro (incl. verzendkosten). De luxe, geglazuurde versie is verkrijgbaar vanaf negentig euro. Als het goed is wordt de Egloo in maart opgestuurd, dus zit je er in de lente al lekker warmpjes bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze toffe Egloo verwarmt je huis met het vuur van waxinelichtjes
Sluiten