Deze tool verwijdert de achtergrond op foto’s in een paar seconden

Tech Jelle van Es 6 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Wie een beetje handig is met photoshop kan de meest toffe dingen voor elkaar krijgen. Maar dat kost soms wel veel tijd. Zeker wanneer je vanuit een afbeelding de achtergrond wilt weghalen. Je moet dan behoorlijk aan de bak gaan om alles te selecteren wat je wilt verwijderen of juist behouden. Gelukkig zijn er vandaag de dag opties om dit op een makkelijkere manier te doen. De tool Remove.bg is wat dat betreft een topuitvinding.

Verwijder de achtergrond in een paar seconden

Remove.bg maakt gebruik van AI-technologie. Deze zorgt er voor dat herkend wordt welk gedeelte van de foto een persoon (of personen) is en wat de achtergrond is. Vervolgens wordt er binnen een paar seconden vanuit het bronmateriaal een afbeelding opgeleverd waarbij de achtergrond is verdwenen. Op die manier kun je de nieuwe afbeelding gebruiken als bron voor een nieuwe image.

Tool achtergrond verwijderen
Geschikt voor auto’s. (Afbeelding: Remove.bg)
Geschikt voor auto’s. (Afbeelding: Remove.bg)

De resultaten die je er uitkrijgt zijn behoorlijk goed. Het enige probleem van de tool is dat de afbeeldingen met een maximale grootte van 500 pixels. Ook lijkt het resultaat op het gebied van kwaliteit iets minder scherp te zijn dan het bronmateriaal. Wie dus echt grote projecten maakt, zal helaas de ouderwetse manier moeten blijven gebruiken. Maar als je gewoon een beetje wil klooien en experimenteren, dan is dit behoorlijk tof om te gebruiken.

Tool achtergrond verwijderen
En ook voor dieren. (Afbeelding: Remove.bg)
En ook voor dieren. (Afbeelding: Remove.bg)

Handige tool

Hopelijk wordt de tool verder ontwikkeld zodat je uiteindelijk ook grote afbeeldingen er uit kan krijgen. Als dat gebeurt, dan zou dat heel wat tijd kunnen schelen voor hen die regelmatig op deze manier afbeeldingen moeten verwerken.

Nog meer doen met je afbeelding? Probeer dan ook Squoosh een uit. Een handige en krachtige tool die je foto omzet naar verschillende formaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen