Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 aug 2018

Deze Turkish Airline safetyvideo met de LEGO Movie is geniaal

Elke keer dat je vliegt, wil het aanwezige personeel dat je enorm goed oplet tijdens de zogenaamde Safety Instructions. In de goede oude tijd moesten de stewards en stewardessen een toneelstukje opvoeren, waarbij je altijd hoopte dat ze bij het aangeven van de exit-signs per ongeluk iemand voor de kop sloegen #dramabeforetakeoff. Vandaag de dag gaat het vaak via video’s. Die van KLM is volgens mij nu iets met Delfts blauwe tegeltjes. Als hij niet veranderd is. Meestal slaap ik al. Maar als ik ooit met Turkish Airline ga vliegen, dan weet ik zeker dat ik de safety video compleet ga afkijken. De luchtvaartmaatschappij is namelijk een samenwerking aangegaan met de LEGO Movie.

Turkish Airlines en LEGO Movie

De video is ruim drie minuten lang, maar is het absoluut waard om volledig af te kijken. Natuurlijk komt in de video alle elementen uit een safety video naar voren. Zo weet je waar je je bagage moet stoppen, dat je telefoon in flightmodus moet, dat je je riem moet dragen en goed moet luisteren naar wat de bemanning te zeggen heeft. Maar het wordt dan wel vertelt op een manier die grappig is.

De video wordt gedragen door de personages Emmet (Chris Pratt) en Wyldstyle (Elizabeth Banks), maar zit daarnaast vol met verschillende cameo’s. Zo komt Batman even vertellen dat je absoluut niet mag roken en komt er halverwege de video een catchy muziekaal optreden voorbij. Dit uiteraard om de passagiers een liedje in hun kop te laten zitten die er never nooit meer uitkomt. Wat dat betreft is men wel eerlijk.

LEGO Movie Turkish Airlines

Maar ook de rest van de video zit vol met humor die de verschillende LEGO-films zo aantrekkelijk maakte. Het zorgt er voor dat het gewoon leuk is om het te kijken en dat wil je als luchtvaartmaatschappij precies bereiken.

Reageer op artikel:
Deze Turkish Airline safetyvideo met de LEGO Movie is geniaal
Sluiten